Naslovnica / NOVICE / Odstopila je “prednica” mekinjskega samostana

Odstopila je “prednica” mekinjskega samostana

Občina Kamnik ostaja brez vodstva še enega svojega javnega zavoda, saj je svoj nepreklicni odstop s položaja vršilke dolžnosti direktorice Javnega zavoda Mekinjski samostan podala tudi Aleksandra Ceglar.

Po skorajšnjem odhodu dr. Tomaža Simetingerja, ki bo položaj direktorja Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik zamenjal za funkcijo generalnega sekretarja stranke LMŠ, Občina Kamnik v domala istem času ostaja tudi brez vršilke dolžnosti direktorice Javnega zavoda Mekinjski samostan.

Aleksandra Ceglar, ki je funkcijo vršilke dolžnosti, v okviru danih oz. omejenih možnosti, opravljala nekako od začetka leta 2018, je namreč podala svoj nepreklicni odstop, tako da bo delo občinske “matere prednice” mekinjskega samostana opravljala največ še dva prihodnja meseca, ko ji poteče odpovedni rok.

Informacijo o podanem odstopu nam je Aleksandra Ceglar v telefonskem pogovoru potrdila ter dejala, da je k njeni odločitvi botrovalo več razlogov. Kot je dejala se je za odstop odločila predvsem zaradi neustreznih pogojev dela in neurejenih odnosov med posameznimi oddelki na Občini Kamnik, ki ji ne mogočajo strokovnega in kvalitetnega opravljanja funkcije vršilke dolžnosti, predvsem pa ne začrtanega in kvalitetnega izvajanja programa v samem samostanu, zato je, po premisleku, sprejela ponudbo oz. možnost nove zaposlitve bližje domačemu kraju.

Kaos na Občini Kamnik

Četudi Ceglarjeva razlogov za svoj odstop, razen z diplomatsko korektnim pojasnilom, ni želela podrobneje komentirati oz. pojasnevati, smo, iz več drugih različnih ter dobro obveščenih virov uspeli izvedeti, da se tudi v tem primeru na nek način ponavlja zgodba prenekaterega kamniškega direktorja oz. direktorice javnega zavoda ali uradnika, ki je svoj položaj (predčasno) zapustil zaradi nemogočih razmer in pogojev dela oziroma tudi pritiskov, ki jih nanje izvajajo, prevelika pooblastila jemajoči si posamezni uradniki oz. uradnice, iz Občine Kamnik.

Kot čivkajo domala že ptiči po celi občini, pri tovrstnem vmešavanju, nagajanju in pritiskih, še posebej izstopa občinski Oddelek za družbene dejavnost, na katerem še iz Šarčevih časov vlada, kot je moč slišati iz različnih koncev, pravi pravi kaos.

Vsaj nekaj krivde za tovrstno stanje, pa po več mesecih županovanja, zagotovo (že) nosi tudi župan Matej Slapar, ki kljub temu, da se zaveda problematike in nezdravih ter neučinkovitih razmer, kakršne vladajo v občinski hiši, nekako še vedno ni zbral dovolj volje (ali poguma), da bi odločno in učinkovito ukrepal ter občinsko upravo korenito reorganiziral. S tem pa, hote ali nehote, dopušča uradniško diktaturo z osebnimi zamerami obremenjenih posameznic oz. posameznikov, ki si jemljejo prevelika pooblastila, obenem pa tudi to, da nekateri občinski oddelki, zaradi osebnih medsebojnih sporov posameznih vplivnejših uradnic, ki mimogrede druga o drugi širijo tudi najrazličnejše “sočne” govorice, med seboj sploh ne sodelujejo.

Tovrstno početje posameznih občinskih uradnikov in uradnic, ki jim župan noče (ali ne upa) pristriči preveč razraslih kril ter jim dopovedati, da so v službi in na položajih v dobrobit in servis občanov, najbolj zdraharskih in destruktivnih med njimi pa, četudi s palico in odpravnino, ki bo zagotovo manjša od škode, ki jo povzročajo, nagnati čez prag občine, pa zagotovo ne koristi ne občini, ne občanom, obenem pa odganja in odvrača tudi sposobne in na delo pripravljene kadre, ki jih v Kamniku še kako potrebujemo.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve