Naslovnica / Črna kronika / Odstranjena nevarna drevesa v Šmarci

Odstranjena nevarna drevesa v Šmarci

Gasilci in komunalni delavci so odstranili nevarna drevesa ob sprehajalni poti, ki so pri Šmarci grozila, da se bodo podrla na sprehajališče in klop.

Včeraj popoldne so gasilci prejeli prijavo, da se v Šmarci, nad sprehajalno pot ob reki Kamniški Bistrici, nevarno nagiba drevo, ki močno poka ter grozi, da se bo vsak čas podrlo.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Kamnik in Šmarca, ki so nevarno nagnjeno drevo podrli in odstranili, obenem pa ugotovili, da so nedavna neurja poškodovala in delno izruvala vsaj še eno drevo v bližini.

 

Spričo tega so gasilci nevarno območje sprehajalne poti, kjer je nameščena tudi ena izmed klopc, zaščitili z opozorilnim trakom, medtem ko so za nevarna drevesa, po obvestilu poveljnika občinskega štaba Civilne zaščite, že navsezgodaj zjutraj poskrbeli delavci Komunalnega podjetja Kamnik.

 

Po zaslugi gasilcev in komunalnih delavcev nevarnosti ni več, sprehajalna pot pa je, od prvega današnjega svita, znova normalno prehodna, le njeni uporabniki, ki radi posedijo tudi na klopci, utegnejo pogrešati prijetno senco, ki so jo še včeraj nudile krošnje dreves, ki jih je žal bilo potrebno podreti.

Fotografije: PGD Kamnik