Naslovnica / Črna kronika / Ogenj je švigal že nad streho hiše

Ogenj je švigal že nad streho hiše

V Tunjicah je dopoldne zagorelo ostrešje stanovanjske hiše, dodobra razplamtel ogenj, katerega plameni so se pred hitrim prihodom gasilcev že dvigali nad streho, pa je grozil, da uniči hišo.

Danes dopoldne, okoli 10:30, so bili gasilci obveščeni, da so na Zadnjem vrhu v Tunjicah plameni zajeli  stanovanjsko hišo.

Kljub temu, da so požar, do katerega je po prvih, še neuradnih informacijah, bržkone prišlo zaradi pregretja dimnika, še pred prihodom začeli gasiti že domači, pa je bila zadeva več kot resna.

Ogenj je namreč zajel dobršen del ostrešja, obenem pa je grozilo, da se bodo plameni, ki so se že vili iznad strehe, zajeli in uničili celo hišo.

K sreči so z zelo hitrim prihodom najhujše preprečili gasilci PGD Tunjice in PGD Kamnik, ki so požar najprej omejili, nato pa tudi pogasili, spričo odstranjevanja strešnikov in ožganega ostrešja ter iskanjem novih morebitnih žarišč, pa utegnejo imeti gasilci delo še tekom celega dne.

 

V požaru k sreči ni bil nihče poškodovan, natančne vzroke in okoliščine požara pa bodo, ko bodo to dopuščale razmere, poskusili raziskati policisti.

Več podrobnosti o današnjem požaru v Tunjicah ter škodi, ki jo je povzročil, bo znanih, ko bo intervencija zaključena.