Naslovnica / NOVICE / Okvara sedežnice na Veliki planini

Okvara sedežnice na Veliki planini

Včeraj dopoldne je na Veliki planini prišlo do nepredvidene večje okvare na pogonu sedežnice, zaradi česar je bilo njeno obratovanje ustavljeno, pristojni pa zagotavljajo, da bodo napako poskusili odpraviti v najkrajšem možnem času oz. še pred božičnimi prazniki.

Na Veliki planini očitno res nimajo sreče, saj so morali včeraj dopoldne zaustaviti delovanje sedežnice, kar je obiskovalce prelepe in po dolgih letih res prav lepo in zgodaj zasnežene planine, ki so se nadejali zimskih radosti, nemalo vznejevoljilo.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal, vodja vzdrževanja žičniških naprav na Veliki planini, je prišlo do nepričakovane okvare, ki jo je zakrivil okvarjen ležaj na pogonskem sklopu sedežnice, zaradi česar so bili delovanje sedežnice prisiljeni zaustaviti.

Četudi gre za večjo okvaro, dogodek ni predstavljal nevarnosti za obiskovalce oz. uporabnike sedežnice, saj so jih varno in brez težav izkrcali, vseeno pa je bilo potrebno, zaradi preprečitve nastanka še večje škode, sedežnico ustaviti.

Če bo vse po sreči okvara odpravljena v kakih dveh tednih, se bodo zaposleni na Veliki planini, ne glede na vremenske razmere,  vsekakor potrudili, da bo sedežnica ponovno začela obratovati vsaj do božičnih in novoletnih praznikov. Predvidena ocena stroškov za opravo okvare naj bi znašala nekje med 15 in 20.000 evri.

Za nevšečnosti se žičničarji vsem obiskovalcem iskreno opravičujejo in prosijo za razumevanje, vsi ljubitelji Velike planine pa se nadejajo, da uspe velikoplaninskim žičničarjem res čim prej odpraviti.

Ne le zaradi tega, ker je Velika planina na začetku letošnje sezone zasnežena, kot že dolgo ne, ampak tudi zatoa, ker utegne nuditi res ugodne in vsem dostopne radosti na snegu. Celoletno vozovnico za Veliko planino, s katero je mogoče tudi smučati in sankati, je namreč moč dobiti že za 100 evrov, plačati pa jo je mogoče tudi s turističnim bonom BON21, kar je zagotovo več kot ugodno.