Naslovnica / Črna kronika / Onesnaženje Knježjega potoka pri Tunjicah

Onesnaženje Knježjega potoka pri Tunjicah

Tunjice, 14.1.2015 – Včeraj popoldne je v bližini Tunjic prišlo do onesnaženja Knežjega potoka, zaradi česar so morali posredovati gasilci PGD Kamnik, ki so ugotovili, da je neznani onesnaževalec ob cesti odložil nevarno snov. Le-ta se je začela izpirati in iztekati v potok, zato so gasilci nevarno prašnato snov pobrali in odstranili ter jo do prevzema pooblaščenega podjetja shranili v gasilnem domu.

Po informacijah Policijske uprave Ljubljana, so policisti na kraju ugotovili, da ne gre za nevarno snov, ugotavljajo pa, ali ima dogodek elemente prekrška v pristojnosti policije, ali drugih inšpekcijskih služb.

Foto: PGD Kamnik

Odpadki ne sodijo v naravo!

Naj ob tem dodamo opozorilo, da odpadki, še posebej nevarni, nikakor ne sodijo v naravo. Odvoz nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v občini Kamnik je organiziran vsaj enkrat letno.

Nevarni odpadki so odpadki, ki zaradi možnih škodljivih vplivov na zdravje ljudi ali na okolje, zahtevajo še posebej pazljivo ravnanje in poostren nadzor. Imajo eno ali več lastnosti nevarnih snovi. Pri njihovem prepoznavanju so nam lahko v pomoč simboli, ki jih najdemo na nevarnih snoveh in njihovi embalaži.

nevarni-odpadki

Vsak izdelek, ki ima eno ali več tovrstnih oznak na embalaži, je potrebno po uporabi upoštevati kot nevaren odpadek in ga kot takega tudi oddati v uničenje ali predelavo. Kljub temu pa veliko neuporabnih snovi v našem domu predstavlja nevaren odpadek in ne vsebuje teh znakov, bodisi zaradi starosti izdelkov ali pa menjave embalaže. Pri tem velja omeniti tudi dejstvo, da se eksplozivnih snovi ne zbira v okviru akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Med nevarne odpadke iz gospodinjstev, ki jih lahko oddate v okviru akcije zbiranja, sodijo:

nevarni-odpadki-kaj-sodi

Nasveti za ravnanje z nevarnimi odpadki:

  • nevarnih odpadkov nikoli ne odstranjujmo ali uničujmo na kakršenkoli drugačen način, kot le v organiziranih akcijah,
  • nevarne odpadke hranimo v originalni embalaži, na suhem, varnem in otrokom nedostopnem mestu,
  • nevarni odpadki se med seboj ne smejo mešati, saj lahko pride do nepredvidene reakcije med različnimi snovmi.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve