Naslovnica / NOVICE / Onesnaževanje narave: Kupi smeti namesto gob

Onesnaževanje narave: Kupi smeti namesto gob

V gozdu med Perovim in Volčjim Potokom, ki leži ob kamniški obvoznici, so se znova pojavili kupi najrazličnejših smeti, policisti in občinski redarji pa utegnejo imeti tokrat z iskanjem onesnaževalca vendarle nekoliko lažje delo, saj je med smetmi mogoče najti tudi kuverte z naslovi, ki izdajajo poreklo nesnage.

Bralec našega portala nas je opozoril, da so se v gozdu ob makadamski cesti, ki iz obvoznice vodi proti Rudniku, znova našel nov kup smeti, ki jih je tjakaj pripeljal zaenkrat še neznani nemarnež.

Omenjen gozd, ki ga neozaveščeni občani, sodeč po kupih in kupčkih različnih odpadkov in na žalost lastnikov gozda, vse prevečkrat uporabljajo za nelegalno in prepovedano odlaganje smeti in odpadkov, je že dlje časa eno izmed najbolj problematičnih kamniških območij, saj se novi kupi odpadkov v njem pojavljajo domala vsak mesec.

 

 

Kljub temu, da je bil omenjen gozd, ob pomoči prostovoljcev in tudi na stroške lastnikov gozdov, že večkrat očiščen, je ob cestah in kolovozih še vedno najti vse mogoče, od gradbenega materiala, ostankov žive meje, avtomobilskih delov in česa še bolj nemarnega, početje brezobzirnežev, ki v gozd vozijo odpadke, pa je še toliko bolj nerazumljivo, saj je do Publicusove deponije v Suhadolah, kjer je kosovne in druge odpadke iz gospodinjstev moč odložiti povsem legalno in zastonj, le dober streljaj.

 

Občinski redarji in policisti pa utegnejo imeti tokrat z izsleditvijo nemarnega onesnaževalca, ki je v gozd pripeljal zadnji, najbolj svež kup smeti, nekoliko lažje delo, kajti med odloženo nesnago je, poleg vsega ostalega, mogoče najti tudi nekaj kuvert z naslovi, ki kažejo, da se poreklo odpadkov bržkone nahaja na Usnjarski cesti 8 v Kamniku.

Kako in na kakšen način so se odpadki iz stanovanja na Usnjarski cesti znašli v gozdu bodo raziskali pristojni organi, se pa iskreno nadejamo, da bo odkriti onesnaževalec dobršen del poletja preživel prav v omenjenem gozdu, ampak ne ob nabiranju gob, temveč ob “vzgojnem” pobiranju smeti in odstranjevanju odpadkov.