Naslovnica / Napovedi in obvestila / Opozorilo za vse lastnike nepremičnin

Opozorilo za vse lastnike nepremičnin

POZIV IN OPOZORILO

Občina kamnik  opozarja lastnike nepremičnin, da morajo lastniki javiti vse spremembe s svojimi nepremičninami, saj Občina podatke za odmero Nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč  prevzema iz uradnih evidenc, kot je določeno z Odlokom o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Kamnik (Ur.l. RS, št. 100/11, 99/12). To so podatki Geodetske uprave Republike Slovenije (Register nepremičnin, Kataster stavb in Zemljiški kataster), podatki Zemljiške knjige, podatki Centralnega registra prebivalcev (podatek o stalnem ali začasnem prebivališču) ter Poslovni register (podatki o poslovnih subjektih). Ob pripravi podatkov za odmero nadomestila v tekočem letu se prevzame podatke na določeni presečni datum. V vmesnem času lahko pride do spremembe določenih podatkov (sprememba podatkov po prevzemu zadnjega stanja podatkov, sprememba zaradi do presečnega datuma še neizvedenih sprememb, ipd.).

Za samo odmero je dovolj, da lastnik spremeni podatek v uradnih evidencah (kar je tudi njegova obveza), Občina pa nato sama prevzame te podatke; če je lastnik hkrati tudi zavezanec za odmero nadomestila. V primeru, če pride do spremembe uporabnika (kadar uporabnik ni hkrati tudi lastnik objekta), potem tega Občina ne more neposredno z gotovostjo ugotoviti iz uradnih evidenc. V takem primeru mora lastnik ali uporabnik sam sporočiti nove podatke. Kot že zgoraj navedeno pa lahko pride do razlik, če podatki ob prevzemu podatkov za pripravo odmere za tekoče leto še niso bili vpisani. V takem primeru imajo zavezanci možnost v roku 15 dni po prejemu odločbe vložiti pritožbo na odločbo in se ugotovljeno stanje popravi.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve