Naslovnica / KULTURA / Orkester, ki pričara Karibske otoke in Galaksijo daleč, daleč stran

Orkester, ki pričara Karibske otoke in Galaksijo daleč, daleč stran

Sinoči se je samostanski vrt prelevil v oder najrazličnejših scen in pokrajin, vse od Atlantskega morja, Karibskih otokov pa tja do Vietnamskih bojnih polj; Simfonični orkester Domžale – Kamnik je namreč ponovno navduševal s koncertom filmskih klasik z naslovom Z ekranov na oder.

V mislih smo se sprehodili čez same uspešnice – orkester se ni osredotočil le na en žanr s kinematografov, obiskovalci smo se prelevili v Jacka in Rose, ko sta plula na Titaniku čez Atlantik, bili smo prijatelji iz Lovca na jelene, v mislih smo si pričarali uvodno špico s Khaleesi z Igre prestolov.

Prav tako smo poslušali temo iz filma Dobri, umazani, zli, pa suito Piratov s Karibov, Koračnico Imperija iz Vojne zvezd, temo iz Forrest Gumpa in fanfare iz filma Na svoji zemlji. Solisti Neža Capuder na violini, Mario Kurtjak na kitari, Blaž Pirnat na klavirju in Anamarija Vuga s svojo oboo so orkester z več kot 50 sestavnimi člani povzdignili na novo raven in poslušalce začarali s svojo virtuoznostjo.

Dirigent Slaven Kulenović je z glasbeniki s Kamnika in Domžal pričaral neverjetno vzdušje, ki ni minilo niti še dolgo po zaključku koncerta, obiskovalci pa so prav zagotovo doma sedli pred domače ekrane in si zavrteli kakšno uspešnico iz včerajšnjega programa, ki ga je doživeto in pripovedno povezoval Tone Ftičar.