Naslovnica / Črna kronika / Orodje v reki Kamniški Bistrici

Orodje v reki Kamniški Bistrici

Gasilci so iz reke Kamniške Bistrice pri Nožicah izvlekli več električnega oz. baterijskega orodja, za katerega se je izkazalo, da je ukradeno.

V petek, 5. 3. 2021, je občan policiste obvestil, da se v strugi reke Kamniške Bistrice v Nožicah nahaja večja količina različnega vrtnega in električnega orodja.

Policisti so, za pomoč pri izvleki orodja iz reke, na pomoč poklicali gasilce CZR Domžale, nato pa najdeno orodje zasegli, tekom prihodnjih dni pa bodo poskusili preveriti njegov izvor.

Prav težkega dela pa domžalski policisti, ki so podoben primer obravnavali že pred nedavnim, najbrž ne bodo imeli, saj je že med samo intervencijo na prizorišče prišla starejša občanka, ki je povedala, da je bil njihov dom ponoči tarča vlomilcev.

Kot je povedala, so jim zlikovci, razen dveh boljših koles, odnesli tudi več različnega orodja, tretje nekoliko starejše kolo, pa pustili nedaleč stran od njihovega doma.

 

Očitno tatinski tolovaji, ki so ukradli kolesa in orodje, niso zgolj nepošteni, ampak tudi precej škododelno zlobni, saj ukradenega orodja, ki najbrž ni ustrezalo njihovi zlikovski izbirčnosti, niso odvrgli oz. odložili kje na suhem, ampak so ga zlonamerno raje uničili s tem, da so ga odvrgli v reko.

Upamo, da jih policisti čim prej izsledijo ter jih naučijo kozjih molitvic ter spoštovanja tuje lastnine.