Naslovnica / Črna kronika / Oropanemu poštarju so na pomoč priskočili tudi reševalci

Oropanemu poštarju so na pomoč priskočili tudi reševalci

Danes dopoldne, nekaj pred 9. uro, so bili policisti obveščeni, da je bil na območju Žal oropan poštar, ki so mu po ropu na pomoč priskočili tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik.

Zaradi interesov preiskave so policisti, ki so takoj po prejetem obvestilu o ropu sprožili obsežno policijsko akcijo, z uradnimi informacijami sicer še zelo skopi, saj so nam Policijski upravi Ljubljana zaenkrat potrdili zgolj to, da policisti preiskujejo kaznivo dejanje ropa na območju Kamnika, medtem ko aktivnosti policije, z namenom izsleditve storilca, ki je s kraja zbežal, še potekajo.

Neuradno smo uspeli izvedeti, da naj bi ropar, ki se je bržčas nadejal bogatega plena v obliki pokojnin, poštarja napadel na nenaseljenem odseku ceste, ki od Žal vodi proti Milemu vrhu, nato pa s kraja pobegnil v predvidoma zelenem avtomobilu.

Na kakšen način je bil rop izveden zaenkrat sicer še ni znano; domnevno naj bi ropar poštarja naskočil od zadaj, so pa na kraju ropa, razen policistov, posredovali tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik. Le-ti so napadenega poštarja oskrbeli, vendar zaenkrat še ni znano kakšne poškodbe je poštar med napadom utrpel. Kot smo uspeli zaenkrat izvedeti povsem neuradno, naj s poštarjem k sreči ne bi bilo nič hujšega.

Aktivnosti policistov, ki so takoj po prejemu obvestila v polni opremi zastražili vpadnice na širšem območju Kamnika, pri iskanju roparja pa so si pomagali tudi s policijskim helikopterjem, je med Kamničani v dopoldanskih urah sprožila nemalo pozornosti, se pa nadejamo, da bodo policisti pri iskanju storilca vsaj tako uspešni kot v podobnem primeru pred dvema letoma, ko je oborožen ropar oropal poštarja pred pošto na Duplici.

Podrobnejše informacije o okoliščinah današnjega ropa poštarja v Kamniku bomo objavili takoj, ko nam bodo le-te posredovane.

X