Naslovnica / NOVICE / Osvežena podoba spletne strani Občine Kamnik

Osvežena podoba spletne strani Občine Kamnik

Pred časom smo na spletni strani Občine Kamnik – www-kamnik.si, lahko zaznali nekaj sprememb, saj je le-ta dobila novo, nekoliko spremenjeno in posodobljeno podobo. Gre predvsem za kozmetični oz. grafični popravek strani, ki je s prenovo postala nekoliko modernejša in preglednejša, medtem ko je vsebinsko bogata stran ostala domala nespremenjena. Uvedena je bila le zanimiva nova rubrika »Žulj tedna«, v kateri imajo občani občine Kamnik možnost vpisovanja vprašanj in pobud na katere Občina Kamnik, običajno ob torkih, občanom pojasnjuje nekatera vprašanja, ki utegnejo biti zanimiva tudi za širšo javnost.

Prenovo spletne strani in uvedbo nove rubrike je Občina Kamnik, po besedah občinske predstavnice za stike z mediji, Janje Zorman Macura, izvedla predvsem v želji po še boljšem in kvalitetnejšem obveščanju občanov občine. Običajno je prav neobveščenost tista, ki med občani običajno povzroča največ slabe volje, vendar lahko občani večino informacij, ki jih običajno iščejo in potrebujejo, lahko najdejo že z nekaj kliki na spletni strani občine.

Grafična prenova občinske spletne strani je stala okrog 1.000 €, kar je za tovrstne posege na »živih«, predvsem pa vsebinsko obsežnih spletnih straneh nekako običajna in sprejemljiva cena, pri brskanju po stroškovni zgodovini občinske spletne strani pa v oči precej zbode podatek iz decembra leta 2009, saj je iz Supervizorja razvidno, da je Občina Kamnik podjetju CREATIM RŽIŠNIK PERC d.o.o., ki je izvedlo tudi tokratno prenovo strani, za spletno stran odštela zavidljivih 10.585 evrov.

Občina Kamnik je v petih letih, od decembra 2009, do decembra 2014, za postavitev in vzdrževanje svoje spletne strani, namenila 15.605,26 €, kar je v povprečju nekaj več kot 3.000 € letno, pri čemer zadnja grafična osvežitev strani v to še ni vključena.

Ob tem potrebno omeniti, da so to zgolj stroški postavitve in vzdrževanja spletnih strani, brez izdelave vsebine, za katero, lahko rečemo, da zgledno in ažurno, skrbita dve občinski uslužbenki.