Naslovnica / NOVICE / Otroci iz OŠ Frana Albrehta ter njihovi sorojenci morajo biti v samoizolaciji, medtem ko starši lahko hodijo tudi v službo

Otroci iz OŠ Frana Albrehta ter njihovi sorojenci morajo biti v samoizolaciji, medtem ko starši lahko hodijo tudi v službo

Starši otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Frana Albrehta so prejeli obvestilo Epidemiološke službe Nacionalnega inštituta za javno zdravje, v katerem je navedeno, da morajo biti njihovi otroci v samoizolaciji, kar velja tudi za njihove brate in sestre oz. sorojence, ki obiskujejo vrtce in šole, medtem ko za starše omenjena omejitev ni potrebna, prav tako pa lahko hodijo v službo.

Ob evakuaciji in zaprtju OŠ Frana Albrehta so starši otrok prejeli obvestilo Epidemiološke službe z navodilom, da morajo biti otroci, ki so bili v stiku z okuženo učiteljico, v samoizolaciji oz. morajo biti doma, pri čemer ne smejo spati v isti sobi s sorojenci, se ne družiti in igrati z vrstniki ter udeleževati kakršnih koli aktivnosti izven doma, lahko pa gredo na sprehod s starši, ki morajo doma poskrbeti za poostrene higienske ukrepe ter preprečiti obiske starejših oseb, ta ukrep pa je Ministrsvo za izobraževanje, znanost in šport v večernih urah razširali tudi na sorojence, ki obiskujejo kamniške vrtce in druge šole.

Obvestilo Občine Kamnik

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo dobili obvestilo, da vsi sorejenci (bratje in sestre otrok Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik), ki obiskujejo vrtce in šole ostajajo doma, in sicer po navodilu Ministrstva za šolstvo, Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pristojni bodo jutri tudi pisno obvestili vse kamniške šole in vrtce.

Občina Kamnik

Razen matične OŠ Frana Albrehta, ki jo obiskuje 540 otrok, so zaprte tudi vse podružnične šole, tako da bo jutri doma v samoizolaciji 833 otrok, ki obiskujejo omenjeno šolo s podružnicami, obenem pa, kot zapoveduje večerno obvestilo, tudi vsi njihovi bratje in sestre.

Kot nam je povedal Rafko Lah, ravnatelj OŠ Frana Albrehta, pa samoizolacija ni predvidena in odrejena tudi zaposlenim, se pravi za učiteljm in učiteljicam ter drugemu šolskemu, ampak jim je (zaenkat?) naloženo zgolj samoopazovanje ter upoštevanje vseh preventivnih ukrepov, v primeru, da pri sebi morda opazijo simptome okužbe z novim koronavirusom, pa naj ukrepajo, kot je predvideno, se pravi, da pokličejo svojega osebnega zdravnika in podobno.

Kljub temu, da bo šola od jutri dalje (vsaj) dva tedna zaprta, pa bo, po besedah Rafka Laha, tehnično osebje šole poskrbelo za čiščenje in razkuževanje prostorov, vodstvo šole pa že proučuje možnosti, da bi vsaj del šolskih dejavnosti izvedli virtualno oz. prek spleta.

Obvestilo Epidemiološke službe NIJZ:

Obvestilo, ki ga je staršem otrok OŠ Frana Albrehta poslala Epidemiološka služba

Obvestilo z starše učencev osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, ki so bili stiku z bolnikom z novim koronavirusom SARS-CoV-2

Spoštovani,

vaš otrok je bil v stiku z bolnikom, pri katerem so potrdili okužbo z novim koronavirusom (SARS-CoV-2).

ZA OTROKE VELJA SAMOIZOLACIJA:

– naj bodo doma
– se ne družijo in igrajo z vrstniki, lahko pa gredo na sprehod s starši
– se ne udeležujejo kakršnihkoli aktivnosti izven doma
– poostrijo higienske ukrepe doma: umivanje rok, higiena kašlja
– da ne spijo v isti sobi s sorojenci
– naj jih ne obiskujejo stari starši, starejši in imunsko oslabljeni

Za starše omejitev ni potrebna, prav tako lahko hodijo v službo.

Prosimo vas, da v obdobju 14 dni od zadnjega stika z bolnikom opazujete zdravstveno stanje svojega otroka in to je od 09.03. do 23.3.2020

Če se pri vašem otroku v tem obdobju pojavijo znaki akutne okužbe dihal (npr. slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje), pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Naslednji dan prosimo pokličite tudi epidemiološko službo Območne enote NIJZ.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav,

Epidemiološka služba,
Območna enota Ljubljana, NIJZ

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve