Naslovnica / NOVICE / Otroci namesto avtomobilov

Otroci namesto avtomobilov

Mestno središče Kamnika je bilo danes dopoldan, v okviru Tedna mobilnosti, zaprto za promet, mestne ulice pa so preplavili otroci.

V spremstvu svojih učiteljic in vzgojiteljic so otroci izkoristili enega izmed poslednjih lepih dni poslavljajočega se poletja ter si ogledali številne zanimivosti, ki so jim jih pripravili: redarska služba Občine Kamnik, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, reševalci Društva gorske reševalne službe Kamnik, reševalci Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, policisti Policijske postaje Kamnik in Postaje prometne policije Ljubljana, člani AMD Kamnik, člani ZŠAM Kamnik, članice in člani Šole zdravja.

Zaplesali so lahko tudi s plesno šolo Šin – Šin, se povzpeli na plezalno steni Plezalnega kluba Kamnik, se zabavali s klovnom Žaretom in se pogumno spustili po skakalnici Mini Planica.

Kot običajno, so bili za najmlajše najbolj zanimiva vozila gasilcev, policistev in reševalcev, prav luštno pa so se zabavali tudi pri vožnji z avtomobilčki.

Ker pa fotografija pove več kot tisoč besed, pa si raje oglejte galerijo fotografij, ki so nastale danes dopoldne, ko je mestno središče Kamnika, namesto običajne pločevine, polnil otroški smeh in živžav, kar pa je nekako tudi namen in smisel vsakoletnega tedna mobilnosti, ki je žal zgolj enkrat letno.

Galerija fotografij