Naslovnica / KULTURA / Otroci so oživili kamniško zgodovino

Otroci so oživili kamniško zgodovino

Včeraj popoldan je v prostorih samostana Mekinje potekalo odprtje razstave Ko kamniška zgodovina oživi, ki so jo skupaj z mentoricami pripravili otroci Zasebnega vrtca Sonček. Zbranim se je ob tej priložnosti pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z ravnateljico Zasebnega vrtca Sonček Dito Horvatiček in predsednikom Krajevne skupnosti Mekinje Nacetom Konciljo. 

Zasebni vrtec Sonček letos prvič sodeluje v projektu, ki ga sicer organizira Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s Skupnostjo vrtcev Slovenije. Letošnja rdeča nit projekta je Turistični spominek mojega kraja, namenjen pa je otrokom, ki so stari 3 leta in več.

V kamniškem vrtcu sta se projektu pridružili dve skupini, in sicer Pikapolonice in Račke. Otroci so tako doživeli in spoznavali Kamnik ter se o njem veliko novega naučili.

 

Skupina Pikapolonice, pod mentorstvom Martine Zelič in Barbare Mali, se je odločila za spoznavanje mamuta, skupina Račke, pod mentorstvom Tamare Starovasnik in Suzane Orehek, pa za spoznavanje grajskega življenja in gradov v Kamniku. Ob tem so slikali ter ustvarjali in tako je nastala tudi razstava.

 

Zbrane je ob odprtju pozdravila ravnateljica Zasebnega vrtca Sonček Dita Horvatiček. Župan Matej Slapar pa je mladim nadobudnežem zaželel, da bi še naprej tako lepo ustvarjali in se še veliko novega naučili o našem lepem Kamniku.

 

Ogledali smo si video, ki je nastal ob projektu.

 

Za kulturno popestritev odprtja razstave pa so poskrbeli otroci skupine Pikapolonice in skupine Račke, ki so ob koncu za svoje vestno in ustvarjalno delo prejeli tudi priznanja.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik