Naslovnica / Črna kronika / Otroka iz šole prinesla petarde
Simbolična fotografija

Otroka iz šole prinesla petarde

Kot kaže se že pričenjajo priprave na novo leto, saj so kamniški policisti v preteklem tednu obravnavali tudi prijavo ravnateljice ene izmed kamniških osnovnih šol. Dve mami sta namreč na roditeljski sestanek v šolo prinesli petarde, ki sta jih njuna otroka kupila od podjetnega učenca iz 9. razreda. Na praznike, predvsem na martinovanje, pa se pospešeno pripravljajo tudi vinjeni vozniki, da ne omenjamo brezvestenega divjaka, ki  je na Bakovniku na prehodu za pešce povozil peško in pobegnil. Da kamniškim policistom ni dolgčas poskrbijo tudi tatovi in vlomilci. V minulem tednu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo na Novem trgu in bencinski servis.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 13. do 18. oktobra 2015)

Kraja telefona
12.10.2015 – Policisti so na PP obravnavali tatvino telefona z dne 10.10.2015 iz bara na območju Ljubljane.

Otroka iz šole prinesla petarde
13.10.2015 – Policisti so bili obveščeni s strani ravnateljice OŠ, da sta mami dveh učencev na roditeljski sestanek prinesli petarde, katere je otrok kupil od učenca iz 9. razreda in jih izročili razredničarki. Na kraju sta policista proti potrdilu zasegla 44 kom petard z napisom Dio Commerce 189 Dinamit IV razred II in 3 kom petard z napisom Dio Commerce 174 classic petard razred II. Petarde bodo poslane na uničenje. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Na črpalko po cigarete
13.10.2015 – Policisti so obravnavali vlom v bencinski servis v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci vlomili v skladišče bencinskega servisa in odtujili večjo količino cigaret. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Na prehodu povozil peško in pobegnil
14.10.2015 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo, povoženje peške, katere povzročitelj je s kraja pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestili ugotovili, da je peška pravilno prečkala vozišče na prehodu za pešce pri trgovini Lidl na Ljubljanski cesti, kjer je NN voznik, NN osebnega avtomobila, temnejše barve, neznane znamke in tipa, na prehodu za pešce trčil v njo ter s kraja odpeljal, ne da bi ji nudil osebne podatke. Peška je bila lahko telesno poškodovana in je sama iskala zdravniško pomoč v ZD Kamnik. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Vlom v hišo na Novem trgu
15.10.2015 – Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na Novem trgu. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je neznani storilec dne 15.10.2015 med 18:40 in 21:40 uro na vzvod skozi okno kabineta vlomil v stanovanjsko hišo. Storilec je pregledal prostore prvega nadstropja omenjene hiše, ter iz okrasne škatlice odtujil dve zlati verižici in pozlačeno uro. Nastala je škoda za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Pijan za volanom na tuhinjski magistralki
16.10.2015 – Policisti so na RC št. 414 Kamnik-Ločica, imeli postopek z vinjenim voznikom. Omenjenemu je bil pri postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom, kateri je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,66mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto VD in sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

Vinjen za volanom v Stahovici
18.10.2015 – Policisti so imeli v naselju Stahovica v postopku vinjenega voznika. Omenjeni je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, kateri pa je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,94 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo na podlagi 113.a čl. ZP-1 začasno odvzeto VD. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.