Naslovnica / NOVICE / Oziranje proti nebu in milozvočne hvalnice stvarniku New Swing Quarteta

Oziranje proti nebu in milozvočne hvalnice stvarniku New Swing Quarteta

Sedmi dan, ko si je po starem izročilu nekaj počitka privoščil “on, ki ptice na nebu živi”, se je Kamfest, ob zvokih suženjskih božjih hvalnic New Swing Quarteta, odel v nekoliko bolj umirjeno in milozvenečo zvočno kuliso, ki je še posebej godila slušnim aparatom oz. nekoliko starejšim parom ušes obiskovalcev, ki so se proti večeru v kar lepem številu zgrnila v Keršmančev park.

Včerajšnje kamfestovsko glasbeno dogajanje se je začelo sicer nekoliko bolj naelektreno v Titanovi elektrarni, kjer je svoj električno-glasbeni show, pred omejeno izbranim občinstvom, uprizoril Janez Dovč.

Istočasno so otroci v Keršmančevem parku uživali v lutkovni predstavi O belem mucku, ki je bil čisto črn ter različnih delavnicah, namalo izmed njih pa jih je tokrat v park prišlo v spremstvu dedkov in babic, ki so se nadejali blagoglasnega nastopa New Swing Quarteta.

Stari pevski mački, ki so na slovenski glasbeni sceni, gledano iz gledišča mlajših, najstniških generacij, domala že od stvaritve sveta dalje, za njihov nastop pa so jih gledalci, ki so tokrat lahko program spremljali tudi sede, nagradili z navdušenim in bučnim aplavzom.

Proti nebu nad mestom, kamor so se dvigale hvalnice in napevi nekdanjih ameriških črnih sužnjev, pa so se ozirali tudi kamniški zvezdogledi pri gradu Zaprice, ki so znova pripravili zanimivo in dobro obiskano javno opazovanje planetov, zvezd in lune…

 

Fotoutrinki 7. dne festivala Kamfest 2018

Foto: Aleš Romaniuk

 

Foto: Kamnik.info