Naslovnica / Črna kronika / Padec kolesarja in reševanje izgubljene planinke

Padec kolesarja in reševanje izgubljene planinke

Gasilci in reševalci so v Šmarci na pomoč priskočili poškodovanemu kolesarju, gorski reševalci pa pri Kamniškem sedlu izgubljeni planinki.

Nagajiva luna je že včeraj dobro kazala svoj vpliv, saj so kamniške urgentne službe zabeležile več intervencij, kot običajno.

Padec kolesarja v Šmarci

Kamniški gasilci in reševalci so dopoldne najprej posredovali pri prometni nesreči v Mostah pri Komendi, v popoldanskih urah pa so na pomoč priskočili tudi poškodovanemu kolesarju, ki je grdo padel na železniškem prehodu v Šmarci.

Po podatkih PU Ljubljana, so policisti ugotovili, da je kolesar, ki se je z Duplice peljal proti Mengšu, na odseku, kjer železniški tiri križajo cesto, s prednjim kolesom zapeljal na tirnice, ki so bile spričo rahlega dežja močno spolzke, zaradi česar je padel in se poškodoval. K sreči ne preveč hudo, tako da so ga reševalci NMP Kamnik oskrbeli na kraju nesreče, nadaljnjo zdravniško pomoč pa si je lahko poiskal sam.

Iskanje izgubljene planinke

Včeraj ob poldne, pa so se na pomoč v gore podali tudi gorski reševalci, ki s obili obveščeni, da je na poti od Kamniškega sedla proti Korošici  zašla planinka.  Vse pa se je srečno končalo, saj so izgubljeno planinko reševalci GRS Kamnik, ki so se s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na Kamniško sedlo, dokaj hitro našli ter jo, živo in zdravo, varno spremili v dolino.

X