Naslovnica / Črna kronika / Padec močno „dopingiranega“ kolesarja
Simbolična fotografija

Padec močno „dopingiranega“ kolesarja

Kolesar, ki je zjutraj padel na Ljubljanski cesti, je bil “dopingiran” kot Lance Armstrong, saj je imel v svoji sapi kar 1.48 mg/l alkohola.

Včeraj zjutraj, 21. 5. 2022,, nekaj po 8. uri , je na Ljubljanski cesti v Kamniku prišlo do prometne nezgode, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval.

Na pomoč padlemu kolesarju srednjih let so priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so mesto nesreče zavarovali in delno zaprli cesto, pobrali poškodovanega kolesarja ter ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Kamnik.

Po navedbah policijske uprave Ljubljana so policisti ugotovili, da je kolesar vozil po površini, ki ni namenjena vožnji koles, v postopku pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je bil kolesar „dopingiran“ kot Lance Armstrong, saj je policijska „pojoča travica“ pokazala, da ima v sapi kar 1.48 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.

Zoper kolesarja, ki naj bi, kot so nam povedali očividci dogodka, dejal, da je zgolj “nekaj popil” po nočni službi, policisti vodijo prekrškovni postopek.