Naslovnica / Črna kronika / Padec motorista in iztekanje vode

Padec motorista in iztekanje vode

Po norem januarju, ko so si intervencije vrstile druga za drugo, so morali gasilci, po komaj parih dneh zatišja, na današnjo pustno soboto posredovati že dvakrat.

Najprej so gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ob 15.07, posredovali na regionalni cesti Križ-Komenda, kjer je padel in se poškodoval motorist. Gasilci so kraj prometne nesreče zavarovali in nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Kamnik pri prenosu ponesrečenega motorista do reševalnega vozila, cesto in razlite motorne tekočine pa posuli z vpojnimi sredstvi.

Pomoč gasilcev pa je bila potrebna že nekaj minut po obvestilu o prometni nesreči, saj so bili gasilci PGD Kamnik ob 15.13 obveščeni, da je na Žebljarski poti v Kamniku prišlo do iztekanje vode, zato so kamniški gasilci, ob prisotnosti policije, s tehničnim posegom odprli vrata hiše ter zaprli vodovodni ventil.

So pa danes gasilci s Kamniškega imeli tudi nekoliko bolj prijetne naloge, tako kot denimo gasici z Duplice, ki so poskrbeli za varen in nemoten potek tradicionalne pustne povorke ter se pri tem tudi sami vsaj nekoliko pozabavali.