Naslovnica / Črna kronika / Padec vinjenega kolesarja

Padec vinjenega kolesarja

Vinjen kolesar, ki pri Šmarci ni upošteva znaka za prepoved vožnje prek železniških tirov, se je pri padcu lažje poškodoval.

Včeraj zvečer, okoli 21.30, je pri železniškem prehodu v Šmarci prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja, ki se je pri padcu lažje poškodoval, okoliščine same nesreče pa še niso povsem jasne.

Po zadnjih podatkih Policijske uprave Ljubljana naj bi bil kolesar v nesreči udeležen sam, pri padcu pa je utrpel lažje telesne poškodbe.

V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je kolesar vozil pod vplivom alkohola (0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku), obenem pa ni upošteval spošteval signalizacije oz. prometnega znaka, ki prepoveduje vožnjo prek tirov s kolesi.

Kot smo že omenili, vse okoliščine prometne nesreče še niso znane, zato policisti le-te še preiskujejo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Med drugim tudi zaradi suma, da bi bilo lahko v nesreči udeleženo še kakšno vozilo.

Po eni izmed različic nesreče naj bi kolesarja, ki je padel na mestu, kjer je precej kolesarjev padlo in obležalo tudi treznih, namreč zbil neznani voznik, ki naj bi nato s kraja nesreče pobegnil.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, poškodovanega kolesarja pa so oskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ga kasneje prepeljali še na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.