Naslovnica / Črna kronika / Panika zaradi mahanja napačnemu otroku
Fotografija je simbolična.

Panika zaradi mahanja napačnemu otroku

Včeraj popoldne se je na Dobu pri Domžalah kot blisk razširila informacija, da naj bi neznanca v kombiju pri tamkajšnji osnovni šoli ogovarjala in v vozilo vabila otroka, zaradi česar so pri šoli posredovali tudi policisti.

Včeraj okoli 13. ure so bili policisti Policijske uprave Ljubljana obveščeni, da naj bi neznanca z osebnim vozilom, v neposredni okolici OŠ Dob, ogovarjala in vabila v vozilo otroka, ki se je pri tem zbežal, dogodek pa je opazila tudi ena izmed učiteljic ter o vsem skupaj nemudoma obvestila policiste.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti takoj ob prijavi pričeli z vsemi aktivnostmi za izsleditev vozila in identifikacijo obeh oseb ter razjasnitve okoliščin dogodka.  Kmalu so policisti na podlagi zbranih informacij izsledili vozilo, voznika in njegovo sopotnico ter ugotovili, da sta se omenjena napotila k šoli po vnuka, s katerim sta bila dogovorjena. Ko sta se bližala šoli, je voznik pomahal dečku, da pride do vozila, misleč da je njegov vnuk, kar pa je dečka tako prestrašilo, da je zbežal. Dogodek je opazila tudi učiteljica, ki je v nadaljevanju obvestila vse pristojne.

Dogodek, predvsem pa prisotnost policistov v neposredni bližini osnovne šole na Dobu, je med tamkajšnjimi prebivalci sprožil številna ugibanja in nemalo najrazličnejših govoric, predvsem pa tudi obilo nepotrebnega strahu.

Osnovna šola Dob je zaradi tega na svoji spletni strani že včeraj objavila obvestilo, ki se je glasilo: “Glede na različnost informacij o današnjem dogodku, vas obveščamo, da so se okoliščine razjasnile. Situacija s kombijem ni predstavljala nobene ogroženosti za učence matične šole.“.

X