Naslovnica / ŠPORT / Patricija Crnkovič je evropska prvakinja

Patricija Crnkovič je evropska prvakinja

Od 1. do 4. 10. 2015 se je Slovenska reprezentanca PZS v Modernih tekmovalnih plesih udeležila Evropskega prvenstva v show dancu v Gibraltarju. Kamničanka Patricija Crnkovič iz Društva Kazina Ljubljana je v nedeljskem finalu z vrhunskim nastopom premagala vso evropsko konkurenco in osvojila naslov EVROPSKE PRVAKINJE. Koreografija, z naslovom Je suis malade, je delo trenerja in koreografa Mitje Popovskega.

patricija crnkovic1

Njena mlajša sestra Neli Crnkovič pa se je v soboto v mladinski kategoriji z odličnim nastopom prav tako uspela uvrstiti v finale in je osvojila odlično 4. mesto s točko Letter to my love trenerke in koreografinje Mirjam Podobnik. To je njeno prvo leto v mladinski kategoriji.

neli crnkovic

Obe  sta bili navdušeni tudi nad odlično organizacijo prvenstva in prijaznostjo ter gostoljubnostjo organizatorjev in domačinov. Neli Crnkovič je takole strnila svoje vtise: »Kot prvo leto mladinka sem se te tekme izredno veselila. Cilj priti čez prvi krog ja bil glavna smernica, iz kroga v krog pa je bila želja večja. Konkurenca je bila velika, vsa dekleta pa so dajala od sebe 100 odstotkov, plesati z njimi v finalu in osvojiti četrto mesto pa neprecenljivo. Organizacije je bila čudovita tako kot sam Gibraltar. Navdušena sem bila nad odnosi, ki smo jih med seboj pokazali vsi slovenski plesalci in prav tako plesalci iz drugih držav. Upam, da se še kdaj vrnem v Gibraltar.«

Počitka pa zanju še ni, saj ju čaka še Svetovno prvenstvo konec novembra, ki bo letos v Riesi v Nemčiji.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo in fotografije: Vanda Klopčič