Naslovnica / NOVICE / Peš v Grosuplje, na obisk k župniku Martinu Golobu

Peš v Grosuplje, na obisk k župniku Martinu Golobu

Članice in člani ŠKD Sela smo v nedeljo, 25. 7. 2021, obiskali priljubljenega župnika Martina Goloba v Grosupljem, kjer ima zdaj svojo župnijo. Posebnost tega obiska pa je, da so se tja odpravili peš, tako kot že mnogokrat v preteklih letih. Na enem od naših pohodov smo se srečali z gospodom Martinom in mu obljubili, da ga obiščemo kar v Grosuplju. Besedo smo držali.

Iz Markovega je skupina pohodnikov krenila na 50 km dolgo pot ob treh zjutraj. Hodili so ob Kamniški Bistrici. V Dragomlju pa se jim je pridružila še druga skupina. Druščina je štela 20 pohodnikov, tako mladih, kot tudi malo manj mladih. Skupino je vodil že preizkušeni vodnik Aleš Štrajhar.

Ko so prispeli v Grosuplje, jih je gospod Martin lepo sprejel, jim razkazal svojo cerkev, ki jo lahko vidimo ob prenosih njegovih maš po internetu, in seveda si je vzel čas tudi za klepet, saj je bil obiska zelo vesel.

Prinesli pa smo mu tudi darilo, ki je nastalo izpod rok Justi Rajtar in bo sedaj krasilo njegovo cerkev, zraven pa še nekaj domačih Thinskih dobrot. Obisk na sončno nedeljo se je zaključil s pohodniško malico, avtobus pa je zadovoljne pohodnike odpeljal domov.

Z obiskom smo tako izpolnili svojo obljubo in razvesili tako mlado in staro, ker je gospod Martin Golob zares prijeten gostitelj in sogovornik.

Ob tem zahvala PGD Sela, ker so opravili vožnjo z njihovim kombijem. Veseli smo, da na vsakem pohodu privabimo nove pohodnike, ki se nam pridružijo in ponosni smo na vse tiste, ki na pohodih ŠKD Sela sodelujejo že vsa leta. Lepo povabljeni tudi vsi, ki bi se želeli pridružiti.

Zapisala: Nataša Pivec