Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Pester jesenski program v KIKštarterju

Pester jesenski program v KIKštarterju

Dogodki, delavnice, svetovanja v Kreativni industriji Kamnik (KIKštarter) se po dolgem in vročem poletju vračajo in sicer bo zelo zanimivo in raznoliko že v oktobru.

Seveda bo pester program vse do zadnjih tednov v decembru. Program bo podobno kot predhodna leta sestavljen iz KIK OFF večerov, KIK-IN delavnic – različne praktične delavnice, brezplačnega podjetniškega svetovanja za podjetja, STARTUP ŠOLE podjetništva in za vrhunec STARTUP WEEKEND z nagradami in možnostjo takojšnje uresničitve podjetniške ideje (posamezni udeleženci STARTUP WEEKENDOV imajo danes že svoja uspešna podjetja). Program je objavljen na http://kikstarter.si/events/.

Prvi vroči dogodek je na vidiku že prihodnji teden, in sicer se obeta KIKOFF večer: BLOCKCHAIN, ki bo v torek, 17. 10. 2017, ob 19. uri. Blockchain tehnologije in kriptovalute obračajo na glavo številne industrije po celotnem svetu. Analitiki jo obravnavajo kot eno od najpomembnejših inovacij na področju internetnih tehnologij vse od iznajdbe svetovnega spleta. Nekateri pravijo celo, da bomo priča drugi internetni revoluciji. V kolikor tudi sami razmišljate o blockchain projektu ali pa morda o naložbi v kritpovalute potem boste lahko odgovore dobili na KIK OFF večeru. Dobrodošli pa so tudi vsi, ki ji jih muči radovednost in bi radi zvedeli kaj točno so Kriptovalute in Blockchain tehnologije. Primerno tako za strokovnjake kot za začetnike. KIK OFF večer bo gostil štiri izjeme goste, ki vsak iz svojega vidika pozna kriptovalute: Marko Filej (SPORTYFI), Rok Gornik (SUNCONTRACT), Jure Ugovšek (Časopis FINANCE) in Blaž Jamšek (pravnik). Skratka dogodek, ki ga ne smete izpustiti. Več informacija na http://kikstarter.si/event/kik-off-blockchain-in-kriptomanija-z-vrhunskimi-gosti/.

Podjetniško svetovanje za mlada podjetja se odvija enkrat mesečno in bo prvič na vrsti 18.10.2017 v terminu od 16.00 do 18.00. Če imate idejo in razmišljate kako bi to realizirali, ali pa bi radi začeli svoj pot na področju storitev, ali pa si samo želite postati sam svoj šef, potem je to svetovanje namenjeno vam. Izvedeli boste vse, kar potrebujete vedeti na začetku podjetniške poti. Svetovanje je brezplačno, potrebna pa je predhodna prijava na info@kikstarter.si. Več info na http://kikstarter.si/event/podjetnisko-svetovanje-za-mlada-podjetja-2/.

KIK-IN Delavnice bodo jeseni (prva bo 25.10.2017 ob 17ih) namenjene predvsem tistim, ki bi radi spoznali tehnologijo 3D tiskanja ali pa izdelali prototip svojega produkta. KIKIN delavnice so zasnovane tako, da boste lahko na koncu izdelali svoj prototip – ali za na nočno omarico ali pa svoj zamišljen produkt. Na prvi delavnici boste spoznali programe za izdelavo 3D modelov in se naučili upravljati z 3D tiskalnikom. Nadgradnja prve KIKIN delavnice bodo sledile in sicer Napredno modeliranje in Izdelava prototipa. Skratka idealna priložnost, da osvojite znanje in veščine na področju 3D tiskanja. Ne zamudite priložnosti, da vas vodja delavnice Nace Novak, ki je strokovnjak s področja 3D tiskanja tako na strojni kot programski opremi, skozi sklop delavnic pripelje do izdelave lastnega prototipa. Prva delavnica je brezplačna za člane KIKštarterja, za ostale pa znaša 15 €. Potrebna je predhodna prijava na info@kikstarter.si.

Člani KIKštarterja pa seveda lahko postanete vsi, ki se želite povezovati z podjetniško skupnostjo v Kamniku in regiji, pa tudi tisti, ki samo želite ceneje obiskovati delavnice in različna druženja v sklopu KIKštarterja. Seveda za simbolično članarino 10 € pridobite tudi dodatne ugodnosti, ki vam omogočajo brezplačno uporabo skupnih prostorov, mesečno prejemanje informacij o dogodkih, objavo na spletni strani, predstavitev vas in vaše dejavnosti v medijih, mreženjih in različnih srečanjih, itd. Skratka za simboličnih 10 € boste pridobili tako možnost po uporabi prostorov, kot neprecenljivo možnost za mreženje z različnimi akterji v podjetniškem svetu. Prijava v članstvo na clani@kikstarter.si.

Vse informacije o dogodkih, ki so do sedaj predvideni, se nahajajo na spletni strani www.kikstarter.si/events , za vsa vprašanja pa pišite na info@kikstarter.si ali pa se oglasite kar v KIKštarterju, na naslovu Fužine 9 (na vhodu v nekdanjo Smodnišnico) in sicer vsak delovnik od 7.00 do 18.00. Dobrodošli.

Matija Matičič