Naslovnica / Napovedi in obvestila / Pester veseli december v Kamniku

Pester veseli december v Kamniku

prizig luck na glavnem trguV prvem tednu decembra, v četrtek, 4. decembra 2014, se bo ob 18.30 uri staro mestno jedro, skupaj z Glavnim trgom, odelo v tisoče pravljičnih in pisanih lučk. K božičnemu vzdušju bodo pripomogle tudi stojnice, ki bodo s praznično ponudbo razveseljevale in vabile k novoletnim nakupom vse do torka, 30. decembra 2014.

V petek, 5. decembra 2014, bodo na svoj račun prišli predvsem otroci in vsi tisti, v katerih še vedno tlijo iskrice otroške radoživosti in domišljija, saj se bo ob 17.30 uri mimo Glavnega trga, v tradicionalnem sprevodu, sprehodil prvi dobri mož v mesecu decembru, Sveti Miklavž, ki bo tiste pridne razveseljeval v spremstvu angelov, tiste malo manj, pa bodo strašili čisto pravi peklenščki – parkeljni. Sprevod se bo zaključil na pobočju Malega gradu z igrico z naslovom Katja, brez veze, avtorice Rože Gantar, ki jo bodo pripravili odrasli in otroci.

miklavz1

Do petka, 19. decembra 2014, poskrbite, da boste nabrusili svoje drsalke, in si rezervirajte čas za zabavno rekreacijo z najmlajšimi ali za zimsko romantiko v dvoje. Ob 18. uri se bo uradno odprla ledena ploskev mestnega drsališča na parkirišču pri Frančiškanskem samostanu. Drsališče bo odprto vse do konca šolskih zimskih počitnic, vsak dan od 10. do 21. ure. Možna bo tudi izposoja drsalk.

drsalisce

Še posebej toplo vas na Glavni trg vabimo v ponedeljek, 22. decembra 2014. Ta dan bo namreč namenjen otroškemu bazarju, le-ta se bo na ulicah Kamnika začel ob 16.30 uri. Vzgojiteljice Vrtca Antona Medveda Kamnik bodo na stojnicah prodajale izdelke, ki so jih pripravile skupaj s starši otrok vrtca, izkupiček pa bo namenjen skladu vrtca. Zabavni kulturni program, v katerem bodo med drugim razveseljevali tudi glasovi otroškega pevskega zbora, se bo pričel ob 17.30 uri, ko bodo zbrane nagovorili župan Marjan Šarec, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnika Franci Kramar in ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik Renata Hojs. Brez dvoma bodo otroci veseli tudi prihoda drugega dobrega moža v mesecu decembru dedka Mraza, katerega sprevod se bo vil po Glavnem trgu.

veseli december v kamniku

In že smo pri zadnjem tednu iztekajočega se leta, ko bo Glavni trg od 20. ure dalje poln glasbe in plesa. Serija prednovoletnih koncertov se bo pričela v petek, 26. decembra 2014, ko vas bodo zabavali Marko Vozelj in člani skupine Mojs3. V soboto, 27. decembra 2014, bodo k plesu vabili postavni mladeniči skupine Gadi in skupine Špica. V nedeljo, 28. decembra 2014, vas bodo prijetno zabavali člani skupine Muff, drugouvrščeni na letošnji EMI, z udarnimi ritmi pa rockerji iz skupine Cover Lover. V ponedeljek, 29. decembra 2014, vas bosta navdušila vedno energična Natalija Verboten in nasmejani Werner, na predvečer novega leta, v torek, 30. decembra 2014, pa se boste zasukali ob domačih vižah priznanega in priljubljenega ansambla Saša Avsenika.

Na silvestrovo, 31. decembra 2014, ko se bomo poslovili od starega leta in si z lepimi mislimi čestitali vse dobro v letu 2015, bo množico na Glavnem trgu od 21. ure dalje zabaval kamniški ansambel Viharnik.

Več o decembrskem dogajanju v Kamniku lahko spremljate na uradni spletni strani Občine Kamnik in na facebook spletnem naslovu Kamnik.Decembra.Čas veselja.

Iskrivo srednjeveško mestece bo v magičnem mesecu ponujalo pestro dogajanje za vso družino, zato vabljeni, da se nam v Kamniku pridružite tudi vi.