Naslovnica / Napovedi in obvestila / Pet večerov zajamčenega krohota

Pet večerov zajamčenega krohota

Na dvorišču Ljubljanskega gradu se v sredo, 22. 8. 2018, začenja 11. poletni festival stand-up komedije – Festival Panč, ki ponovno obeta pet zaporednih večerov zajamčenega smeha in krohota.

Glede na to, da tudi med Kamničani in Kamničankami stand-up komedija postaja vse bolj popularna, o čemer je več kot zgovorno pričal obisk nedavnega večera črnega humorja ob zaključku letošnjega Kamfesta, utegne marsikoga izmed nas v tem tednu zanesti tudi na Ljubljanski grad, kjer se bo, od srede 22., do nedelje 26. avgusta 2018, odvijal 11. poletni festival stand-up komedije – Festival Panč.

Težko humorni festival dolgega rokava, iz katerega se šale stresajo že več kot desetletje, je v preteklih letih marsikomu izmed vseh, ki so morali v nekdanji avstro-ogrski grajski kaznilnici, zalo oblečeni in s pušeljci na prsih, ob nadevanju zlatih okov podpisati kak doživljenjski ječarski dokument, že polepšal spomine na mogočno grajsko stavbo nad Ljubljano, še večjemu številu, pa jih utegne tudi letos.

Sodeč po nedavnih dogodkih v nižje ležečih, za dobro merjen pljunek oddaljenih palačah, ki jim nekateri pripisujejo že domala apokaliptične razsežnosti, pa je obisk Panča nadvse priporočljiv tudi za vse, ki se podajate ali pa ste se že podali, v pravični boj za prostor pri koritu.

Sicer vam volilni uspeh zgolj z obiskom festivala še ni povsem zagotovljen, kajti za kak vidnejši in pomembnejši položaj boste morali, v veselje ljudstva in za boljšo referenco, slej ko prej stopiti tudi na oder, vam pa v vsakem primeru lahko obisk festivala Panč pomaga pri lažjem, razumljivejšem in zabavnejšem spremljanju tretjega programa TV Slovenija.

Skratka, Festival Panč oz. »Grajski smeh pod zvezdami«, kot obljubljajo organizatorji, prinaša pet večerov smeha in krohota, za katerega bo poskrbelo 27 izbranih komikov iz desetih držav, sam festival pa bo razdeljen na različne tematske večere, in sicer: domači, mednarodni, »freaky«, črni in ex-YU humor.

Več informacij o Festivalu Panč, programu in vstopnicah, lahko najdete na spletni strani: www.festivalstandupkomedije.si

Fotografije: Festival Panč in Kamnik.info