Naslovnica / Črna kronika / Petarda poškodovala štiri okna

Petarda poškodovala štiri okna

Za nami je prvi teden novega leta, ki so ga, kot je moč razbrati iz prve letošnje kronike, precej delovno zastavili tudi kamniški policisti in policistke.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 31. 12. 2017, do 8. 1. 2017)

VLOM V ST. HIŠO V MOSTAH
31.12.2016 – Prehod v letošnje novo leto zagotovo ne bo ostalo v lepem spominu stanovanlcem hiše v Mostah, ki jo je na silvestrovo obiskal vlomilec in iz nje odtujil  17 kosov različnega nakita in lastnika oškodoval za okoli 3000 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

GLASNA GLASBA
31.12.2016 – Na območju Most je stanovalec ponoči veselo predvajal glasbo, ki je bila za ostale stanovalce bloka moteča, saj so si želeli nočnega miru in počitka. Policisti so stanovalca za preglasno predvajanje glasbe opozorili, sosedje pa mu najbrž niso voščili novega leta.

PETARDA POŠKODOVALA ŠTIRI OKNA
01.01.2017 – Neznanec je na Kolodvorsko ulico na dvorišče na omenjenem naslovu preko kovinske ograje odvrgel pirotehnično sredstvo. Ob poku le tega pa so na stanovanjski hiši poškodovala štiri okna. Lastnik hiše  je s tem dejanjem oškodovan za okoli 1000 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

GRAFITI NA DOMU KULTURE KAMNIK
03.01.2017 – Neznanec je s kredo in temnejšim pisalom na stavbo doma Kulture Kamnik napisal več manjših grafitov. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek, kaj je na grafitih pisalo, pa se bomo poskušali še pozanimati.

PONAREJEN BANKOVEC
03.01.2017 – V poslovalnici banke Koper v Kamniku so pri štetju izkupička ene od trgovin odkrili ponarejen bankovec za 100 evrov. Bankovec je bil proti zapisniku zasežen po zbrani analizi sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG POSUŠENE SNOVI
04.01.2017 – V naselju Križ so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora in ročni kovinski mlinček. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek. Cela reč, kajne?

TRČILA IN POBEGNILA
05.01.2017 – Na PP se je zglasil občan in prijavil prometno nesrečo s pobegom na parkirišču pri zdravstvenem domu Kamnik. Ugotovljeno je bilo, da je voznica z vozilom VW Touran zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v prijaviteljevo vozilo. Povzročiteljica je bila izsledena na podlagi očividca, ki je na vozilu pustil reg. številko vozila. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VLOM V VOZILO
06.01.2017 – Na območju Most je neznani storilec vlomil v parkirano tovorno vozilo znamke VW Transporter iz katerega pa je odtujil orodje in lastnika oškodoval za okoli 500 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
06.01.2017 – V naselju Perovo sta policista opravljala kontrolo prometa in ustavila voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik. Po neuradnih podatkih ni šlo za nobenega izmed svetih treh kraljev.

POSKUS VLOMA V VOZILO
07.01.2017 – Neznanec je preko noči poskušal vlomiti v vozilo znamke Renault Megan in sicer z razbijanjem stekla ob katerem se je sprožila alarmna naprava in nepridiprava odgnala od dejanja. Na vozilu pa je nastala materialna škoda za okoli 300 evrov. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZASEG POSUŠENE SNOVI
07.01.2017 – V naselju Volčji Potok so policisti opravili postopek z osebo, ki je imela pri sebi posušeno snov rastlinskega izvora in ročni kovinski mlinček. Obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Snov je bila poslana v analizo. V kolikor se z analizo ugotovi, da gre za prepovedano drogo bo z odločbo izrečena sankcija za prekršek.