Naslovnica / Črna kronika / Petarde: Na Streliški je znova zagorel zabojnik za odpadke

Petarde: Na Streliški je znova zagorel zabojnik za odpadke

Kamniški mestni mulariji, ki ima polne žepe petard, bo moral očitno nekdo naviti ušesa, saj je na Streliški ulici v Kamniku znova, že drugi večer zapored, zagorel in pogorel zabojnik za odpadke.

Ob 18. uri so bili gasilci obveščeni, da pri transformatorju na Streliški ulici v Kamniku, tako kot že včeraj zvečer, znova gori zabojnik za papir. In to ne kateri koli, ampak modri zabojnik za papir, ki je bil danes zjutraj, ker so ognjeni zublji včeraj uničili starega, danes pripeljan na novo.

 

 

Po pričevanju bližnjih stanovalcev je ob večerih v parku pri železniškem predoru že več večerov zapored moč opaziti mlajše najstnike, ki se “zabavajo” z metanjem petard, le s to razliko, da jih je bilo sinoči nekoliko več, medtom ko so bili nocoj, tik pred požarom, v bližini opaženi trije mlajši najstniki.

Na prizorišču požara so, tako kot že včeraj, ponovno posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so goreč zabojnik sicer pogasili, vendar so ga ognjeni zublji vseeno (ponovno) povsem uničili.

Da ogenj ni pogoltnil še preostalih zabojnikov, pa se gre znova zahvaliti prisebnosti sosedov, ki so preostale zabojnike odmaknili stran od ognja.

Sodeč po pripovedovanju okoliških prebivalcev ni najbrž prav nobenega dvoma, da sta sinočnji in nocojšnji požar zabojnika povezana s petardami, občani pa si želijo, da bi kdo kamniški mestni mulariji, ki ima očitno polne žepe petard, slednjič nekdo le navil ušesa.