Naslovnica / Črna kronika / Pijan, najbrž pa tudi ‘zadet’ 26-letnik povzročil nesrečo na Križu

Pijan, najbrž pa tudi ‘zadet’ 26-letnik povzročil nesrečo na Križu

Včeraj zvečer je na Križu prišlo do prometne nesreče v kateri so bile poškodovane tri osebe, pri 26-letnem vozniku, ki je vinjen povzročil nesrečo, pa so policisti v avtu našli tudi konopljo.

Sinoči, okrog 20.15, je v naselju Križ pri Komendi prišlo do prometne nezgode v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Kot so ugotovili policisti, je nesrečo povzročil 26-letni voznik osebnega avtomobila znamke Alfa Romeo, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnji del osebnega vozila znamke Chevrolet Spark, ki ga je vozil 36-letni voznik.

Po podatkih policije so bili v nesreči poškodovani trije sopotniki udeleženca, ki so bili z reševalnimi vozili NMP Kamnik in NMP Domžale, prepeljani v UKC Ljubljana.

Razen policistov in reševalcev so na prizorišču prometne nesreče posredovali tudi gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ki so kraj nezgode zavarovali, odklopili akumulatorja na vozilih ter nudili pomoč reševalcem.

prometna moste-kamnik1

Policisti so povzročitelju prometne nezgode ugotovili zakonsko nedovoljeno stopnjo alkoholiziranosti, za nameček pa so mu v postopku zasegli tudi manjšo količino snovi, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo, ki so mu jo zasegli ter poslali v analizo, povzročitelju pa odredili tudi strokovni pregled, ki bo pokazal, ali je vozil tudi pod vplivom nedovoljenih drog.

V nesreči je nastalo za približno 5.000 evrov materialne škode, policisti pa nadaljujejo zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Po opravljeni analizi snovi, pa bo uveden prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, v kolikor se izkaže, da gre za prepovedano drogo.