Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo 14-letne Tamare “kamniškemu” državnemu svetniku Franciju Rokavcu

Pismo 14-letne Tamare “kamniškemu” državnemu svetniku Franciju Rokavcu

Pozdravljeni gospod Franci Rokavec, moram vam povedati, da ste me globoko razočarali s tem, da ste v državnem svetu  glasovali proti vetu o noveli zakona o vodah.

Koga vi sploh zastopate v Državnem svetu? Kamničanov zagotovo ne.  Glede na to, da smo v Kamniku lansko leto dejansko imeli probleme s pitno vodo in  smo doma kuhali vodo iz pipe, v šoli pa dobivali plastenke z vodo, menim, da vsi Kamničani vemo kako dragocena je čista pitna voda. Ko nismo smeli piti iz pipe, se mi je zdelo noro to, da kuhamo ​vodo, ki naj bi bila načeloma pitna!
Pitna voda ni nikogaršnjega last (gl. Ustavo RS, člen 70.a), ampak last vseh nas, tako ljudi kot živali in tudi rastlin!  V istem členu  piše, da ima vsak pravico do pitne vode.
Z vašim glasovanjem ste razočarali vse, ki nam je v Kamniku pitna voda pomembna. Mogoče pa vi radi pijete prekuhano vodo ali vodo iz plastenke?
Upam, da vas bo enkrat srečala pamet,
Tamara Tomanić, 14 let,
gibanje Mladi za podnebno pravičnost in učenka OŠ Frana Albrehta

 

Franci Rokavec  – Foto: Državni svet

Franci Rokavec

Državni svetnik Franci Rokavec, sicer župan občine Litija, je bil V Državni svet izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov (2. volilna enota – Kamnik);

Na strani Državnega sveta je, ob predstavitvi Francija Rokavca, med drugim zapisano:

“Zavzema se za skladen in enakomeren razvoj krajevnih in mestne skupnosti, pri čemer sodeluje z mladimi in spoštuje starejše, smisel pa vidi tudi v medgeneracijskem povezovanju in čuti veliko odgovornost do okolja, v katerem živimo. “