Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralca: Varno, nevarno, neuporabno, smrtno nevarno

Pismo bralca: Varno, nevarno, neuporabno, smrtno nevarno

Ob potresu v cca 150 km oddaljenem kraju na Hrvaškem sem se zamislil…

Ja, res sem se zamislil.

»KOLIKO KRST BI IMELI V KAMNIKU? KOLIKO NAŠIH UPOV BI ZA VEDNO ZAPRLA SVOJO KNJIGO ŽIVLJENJA! KOLIKIM BI SE POPOLNOMA SPREMENILO ŽIVLJENJE ZA VEDNO!«

In še kopico vprašanj se porodi zraven.

Da, kot oče osnovnošolca sem se zamislil, mogoče bi mati otroka pomislila še bolj z srcem ali pa stari starši za svoje vnuke in strici ter tete za svoje nečake.

Res potres je naravni pojav in na njega mi, navadni zemljani nimamo vpliva – a imamo možnost po svojih močeh pomagati, da moč tragedije bi ne bila prehuda!

Toliko je govora o Osnovni šoli Frana Albrehta in ako se pozna moč potresa na »HRAMU DEMOKRACIJE« kako pa je tu….

Javno vprašanje odgovornim: »JE OSNOVNA ŠOLA FRANA ALBREHTA VARNA ALI PA JE NEVARNA!«

Zakaj to sprašujem!

Preprosto glede varnosti in ako NI VARNA je dolžnost odgovornih, da jo TAKOJ , DA TAKOJ ZAPREJO in s tem preprečijo tragedijo, ker res si ne znam predstavljati, da bi se kaj takega zgodilo in tudi, da pride samo do evakuacije in malo nervoze in se komu kaj zgodi in res »BOG NE DAJ« da bi pred šolo postavili bele krste kar v vrsto, naša srca pa bi bila strta do konca!

Ja, spoštovani člani Občinskega sveta Občine Kamnik, Občinska uprava z vodstvom in tudi vodstvo Civilne zaščite: PROSIM IN ROTIM VAS, DELAJTE V DOBROBIT LJUDI IN KORIST OBČANOV…

Vaši osebni interesi pa naj ostanejo v drugem planu!

Joško Romšak, Podjelše