Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralcev: “Midva sva nad traso nove povezovalne kolesarske steze naravnost navdušena”

Pismo bralcev: “Midva sva nad traso nove povezovalne kolesarske steze naravnost navdušena”

Danes sva na vašem portalu z nekaj truda uspela prebrati prispevek Nad traso nove povezovalne kolesarske steze niso vsi navdušeni. No, midva sva nad traso nove povezovalne kolesarske steze naravnost navdušena.

Navdušena sva pravzaprav nad tem, da se v mestu spet gradijo kolesarske steze. Upava, da bo kmalu kolesarjenje postalo pomemben del vsakodnevnega prevoza, tako kot je to v drugih modernih mestih. Ureditev kolesarskih poti v Kamniku bi lahko pri marsikaterem gospodinjstvu zmanjšala potrebo po drugem ali celo tretjem avtomobilu.

Ogorčeni stanovalci se v svojem pismu sklicujejo na varnost otrok na stezici ob otroškem igrišču. A naši otroci so že zdaj izpostavljeni nevarnostim. Te nevarnosti so posledica vsesplošne rabe avtomobilov. Pred vhodom na stezico pri igrišču je pogosto parkiran osebni avtomobil. Vozila so parkirana vsepovsod okoli prodajalne kebaba. Prav tako pa iz ovinka Ljubljanske v naselje redno pridrvijo stanovalci s svojimi avtomobili. Cela naša soseska je zasičena z avtomobili, ki niso parkirani le po parkiriščih, ampak so brez večjega nasprotovanja stanovalcev zasedli tudi vse travnike in pločnike.  Zakaj bi nas motila kolesarska steza, če pa so avtomobili daleč najbolj nevarna oblika prometa? Namen te kolesarske steze pa je ravno razbremeniti sosesko in mesto avtomobilov.

Vse nas skrbi za varnost naših otrok. Osredotočimo se zato raje na omejevanje avtomobilskega prometa. Tu bi imeli tudi najino podporo, celo navdušena bi bila nad pobudo takšne vrste.

Na koncu povejva le, da jezni pisci pisma nikakor ne zastopajo cele soseske.

Ivan Mitrevski in Katarina Škofic,
Župančičeva 5, Kamnik