Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralcev: Uničena pot v Samotni mlin

Pismo bralcev: Uničena pot v Samotni mlin

Pot v Samotni mlin je bila vedno priljubljena lokacija za sprehajalce, predvsem za prebivalce okoliških vasi. Odmik iz vasi in mesta je odličen za sprostitev in rekreacijo, žal pa tudi za vse neprimerne aktivnosti, ki jih že leta opažamo redni sprehajalci in domačini.
  • Motokrosisti, ki uničujejo travnate in gozdne površine ter plašijo gozdne živali, so nevarni tudi za sprehajalce.
  • Ta pot je idealen prostor za vse, ki v gozd vozijo zeleni odpad, gradbene odpadke in druge smeti, ker so preleni, da bi jih odpeljali v Zbirni center Suhadole.
  • Ker pot povezuje Oševek in Godič je seveda “primerna” tudi za vse pijane voznike, ki se izogibajo glavnim cestam in posledično policistom.
  • Nezakonit ribolov, lov, zasipanje potoka, divje kampiranje in še in še bi lahko naštevali. Inšpekcije, Ribiška družina, Lovska družina, Policija, Občinsko redarstvo… nihče ne ukrepa, in nikomur ni mar.

In ker vse to ni dovolj, sedaj »po navodilih Občine Kamnik« po poti v Samotni mlin rijejo bagerji in mulčerji, ki širijo gozdno pot. Navodilo iz Občine: “Hitro in v piko”.

Star makadam po celotni poti so odrinili v potok, med drevesa, na travnike, ob robu so požagali grmovje in obglavili mlada drevesa, uničili nasad mladih smrek in vse veje pustili ležati vzdolž poti. Komentar gozdarja na katerega smo se obrnili je, “da čiščenje ni potrebno in da je ves ta odpad gnojilo za gozd”. Povrhu vsega, so si delavci po končanem delu privoščili pivo, pločevinke in plato pa odvrgli v potok.

Cesto za katero si domačini in redni uporabniki želimo, da bi jo zaprli z rampo, bodo izboljšali, da bo promet skozi gozd udobnejši in da avtomobili ne bodo blatni ter opraskani. Da bo promet še gostejši, dostop za smetenje še boljši in pijanih voznikov še več.

Povejte vi na Občini Kamnik, kje imate zdravo pamet in komu ste s tem ustregli in komu to koristi? Ker nam, ki tu živimo ne koristi, prav tako ne koristi naravi, potoku, drevesom in živalim. Ne koristi niti lastnikom gozdnih in kmetijskih zemljišč, pa čeprav so nekateri precej nemarni in v lastnih gozdovih delajo podobno škodo.

Pred začetkom del je bila pot v dobrem stanju, primerna za uporabo v vsakem vremenu, makadam utrjen in nobene potrebe ni bilo po uničevanju in nadgradnji celotne poti.

Uničili ste sprehajalno pot ob Kamniški Bistrici, sedaj nam uničujete še pot v Samotni mlin. Pustite nam naravo takšno kot je.

Tako si kamniška oblast leta 2022 predstavlja napredek in razvoj. Moramo res posegati v prav vsak košček narave in zaradi udobja, modernizacije in nabiranja točk uničiti neokrnjenost gozdov, travnikov? Če koga motijo umazani čevlji po sprehodu in rekreaciji, naj se rajši rekreira v telovadnicah ali pa ostane doma.

Razočarani Jana, Tina in Andrej
(podatke hranimo v uredništvu)