Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo upokojenega zdravnika: “ZD Kamnik in njegov direktor je daleč najboljši, kar jih poznam”

Pismo upokojenega zdravnika: “ZD Kamnik in njegov direktor je daleč najboljši, kar jih poznam”

Na naslov našega uredništva smo prejeli zanimivo pismo, ki ga je upokojeni zdravnik E. Ravnikarja, v zvezi z dogajanjem v Zdravstvenem domu Kamnik, poslal ministru za zdravje ter predsedniku vlade, v katerem, kot upokojeni zdravnik in tudi pacient, podaja svoj pogled na dogajanje v zvezi z izbirnim postopkom novega direktorja ZD Kamnik.

V svojem pismu je dr. Ravnikar, upokojeni zdravnik internist zapisal:

Sem upokojen zdravnik internist in sem pacient Zdravstvenega doma Kamnik. Občasno sodelujem pri kaki akciji ali vaji na povabilo. Kratek čas sem nadomeščal tudi bolno zdravnico. Razmere tam poznam. Poznam pa jih tudi v ZD Domžale in širši okolici, kjer včasih kaj prevzamem.

Že kake pol leta se vrstijo podtikanja, izmišljotine in razne podlosti na račun direktorja ZD dr. Rebolja. Vse nagajače, podtikovalce in politikante moti dejstvo, da v tem ZD sploh ni problemov, kot jih slišimo iz drugih domov in bolnic. Za kadre sistematično skrbi, zato ne manjka zdravnikov, stalno se dom obnavlja in posodablja, kot priča pa lahko potrdim, da so ljudje, kot tudi sestre generalno gledano zadovoljni, da je povsod smeh – skratka sproščeno. Imajo najmodernejše rešilce in vozni par se še širi. Da kdaj kaj pride navskriž, pa je razumljivo.

Tudi pogodbe dobimo in pravočasno plačilo.

Veliko pacientov sili iz Domžal v Kamnik, ker tam pač ni tako urejeno.

Kaže, da so uspešni zdravstveni domovi in njihovi direktorji motnja za stransko SDS in sindikat Kuštrina, ki podpira privatizacijo, predvsem pa skuša oslabiti ministra, da bi končno kaj storil za red v zdravstvu. Zato se spotika ob dobre menedžerje, da bi naredili probleme še tam, kjer jih ni.

Kot priča lahko potrdim, da je ta ZD in njegov direktor daleč najboljši, kar jih poznam in kar jih poznamo znanci iz mojih vrst, ki se iz penzije vračamo v pomoč, če je treba.

Razen tega je znano, da je dr. Rebolj, kot urgentni zdravnik, opravil največ uspešnih reanimacij v tej državi (neuradno) in da prenaša znanje na ves svoj ZD.

Naj povem, da sem sam dobil dve pismi, s katerima naj bi podprl »osiranje« direktorja in eno anketo, pri kateri so nekatere postavke iz slabega mnenja o direktorju že izpolnjenje. Hranim jih za policijo, če bo treba. Eno pismo je podpisano (medicinska sestra z visoko izobrazbo).

E. Ravnikar, dr. med., upokojenec,
Šmartno v Tuhinju