Naslovnica / NOVICE / Plakat miru in velik kup hrane za pet ogroženih kamniških družin

Plakat miru in velik kup hrane za pet ogroženih kamniških družin

Članice in člani Lions kluba Kamnik so v kamniškem osrednjem nakupovalnem središču Qlandia že šesto leto zapored pripravili razstavo slik Plakat miru ter na tradicionalni dobrodelni stojnici zbrali zajeten kup hrane za socialno ogrožene kamniške družine.

Pri ustvarjanju plakatov miru na temo Bodimo prijazni, je letos sodelovalo več kot 100 otrok iz osnovnih šol Šmartno v Tuhinju, Stranje in Marije Vere, ki pa tokrat niso prispevali zgolj slik oz. plakatov, ampak tudi številne pomenljive misli na temo miru in prijaznosti.

Del izmed vseh nastalih del in misli si lahko do nadaljnjega ogledate v nakupovalnem središču Qlandia Kamnik, mladim avtorjem najboljših del pa so bila danes podeljena tudi priznanja in praktične nagrade.

Po mnenju strokovne komisije, so najboljša tri dela ustvarili: NATALIJA KRIŽNIK, OŠ Šmartno v Tuhinju, TEJA RIBIČ ARNEŽ, OŠ Stranje in LIAN ČEMAN, OŠ Marije Vere.

 

Nagrajena so bila tudi dela, ki so jih narisali: MANJA JERIČ, OŠ Šmartno v Tuhinju, VITA SCHLEGL, OŠ Šmartno v Tuhinju, NINA SITAR, OŠ Stranje, LARA POTOKAR, OŠ Stranje, PATRICIJA CAJHEN, OŠ Marije Vere in EVA KOROŠEC, OŠ Marije Vere.

Priznanja za sodelovanje pa so prejeli: MARIJA KADUNC, POLONA TREBUŠAK, ZOJA PIVEC, TILEN SADAR, NIKA DOLAR, ANEJ ŠTRAJHAR, DOROTEJA REMIH, EVA MAVEC, KATARINA BERNOT, ŽIVA JERAS, SARA KREGAR, ŠPELA GRADIŠEK, LIA UDOVIČ, ŠPELA URANIČ, IZA JULIJA PERNE, LAURA MARINKO, ŽIGA SUŠNIK, KLARA LOBODA, EMIL JELEČEVIĆ in TAMARA DELIĆ.

Priznanje in zahvalo za pomoč pri organizaciji razstave Plakat miru, pa so prejele tudi mentorice: Irena Zagožen – OŠ Marije Vere, Ema Nežmah  – OŠ Šmartno v Tuhinju in Brigita Ozimek Kumek – OŠ Stranje.

 

Odprtje razstave in podelitev priznanj, ki ga je povezovala Barbara Božič, predsednica Lions kluba Kamnik, je bil popestren s kulturnim programom, ki so mu z veseljem prisluhnili in si ga ogledali tudi naključni mimoidoči nakupovalci v trgovskem centru Qlandia.

 

Kot vse prireditve in dogodki, ki jih organizira Lions klub Kamnik, pa je imelo tudi današnje druženje dobrodelen namen. Na dobrodelni stojnici oz. v dobrodelnih vozičkih se je namreč zbirala hrana za pet kamniških socialno ogroženih družin.

Da Kamnik premore še veliko dobrih in srčnih ljudi, se je izkazalo že v preteklih letih, odziv nakupovalcev in obiskovalcev Qlandije pa je bil tudi tokrat zelo dober, tako da se je v petih nakupovalnih vozičkih kaj hitro nabrala zajetna količina raznovrstnih živil.

Zbrana živila bodo zagotovo v marsičem razveselila in polepšala praznike članom petih družin s kamniškega, ki jim bodo člani kamniškega Lions kluba letos pomagali na predlog šolskih svetovalnih služb, ki vsakodnevno zaznavajo tudi vse večje socialne stiske posameznih otrok in njihovih družin. Zato smo lahko še toliko bolj prepričani, da bo prišla pomoč v prave roke, kajti največkrat je tako, da so pomoči nekako še najbolj potrebni tisti, ki zanjo sploh ne zaprosijo, ampak se, z odrekanjem in trdim delom ter tudi preko vseh meja svojih zmožnosti, še naprej trudijo svoje stiske in težave reševati sami.

Po zaslugi dobrega sodelovanja med trgovskim centrom Qlandia Kamnik in Lions kluba Kamnik ter seveda vseh tistih, ki ste tudi sami prispevali živila v vozičke, pa bodo lahko imeli nekoliko lepše in mirnejše praznike z nekaj manj vsakodnevnimi skrbi tudi oni.

Hvala lepa!

Foto galerija

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve