Naslovnica / Črna kronika / Planincu se je srce ustavilo pod Kokrškim sedlom

Planincu se je srce ustavilo pod Kokrškim sedlom

Kljub hitri pomoči z oživljanjem, ki so mu jo nudili mimoidoči planinci, se je planincu pod Kokrškim sedlom srce za vedno ustavilo.

Nekaj pred 8. uro zjutraj je eden izmed današnjih obiskovalcev gora, ki se je podal proti Kokrškemu sedlu, na poti na letel na planinca z zdravstvenimi težavami.

V bližini se je v tistem času nahajal tudi eden izmed kamniških gorskih reševalcev, ki je ob pomoči še dveh naključno mimoidočih pohodnikov oboleli osebi nudil prvo pomoč z oživljanjem, in sicer vse do prihoda drugih reševalcev GRS Kamnik in zdravnika, ki pa so prihiteli na kraj dogodka.

Žal na kraj dogodka niso mogli prileteti s helikopterjem Slovenske vojske, saj le-ta, spričo neugodnih vremenskih razmer oz. nizke oblačnosti in megle, ni mogel poleteti v bližino obolelega planinca, tako da je zdravnik ob prihodu na kraj ugotovil, da je oseba žal preminila in ji ni več možno pomagati.

Gorski reševalci so nato preminulo osebo na  klasičen način prenesli pod mejo oblakov, od koder jo je dežurna posadka helikopterja in GRS z Brnika, prepeljala k večnemu počitku v dolino.