Naslovnica / KULTURA / Plesna inventura Plesnega kluba Šinšin

Plesna inventura Plesnega kluba Šinšin

Z dvema uspešnima nastopoma pred  polno dvorano Doma kulture Kamnik, so plesalke in plesalci Plesnega kluba Šinšin naredili zapik svoje 5. plesne sezone.

V letošnjem letu Plesni klub Šinšin obeležuje 5. obletnico svojega delovanja, v tem času, pa so v klubu uspeli razviti in nadgraditi kar nekaj plesnega znanja ter izoblikovati kar nekaj, tako plesno-stilskih, kot tudi starostno različnih skupin, od tistih najmlajših, ki plešejo skorajda bolje kot hodijo, do njihovih poskočnih hip-hop mam.

sinsin 20156

 

Za sinočnjo plesno inventuro s katero so s plesom proslavili svoje petletno delovanje, so se trenerji in plesalci kluba še posebej potrudili ter razvili in izpilili koreografije, ki so se tematsko navezovale prizore iz pravljic, ki so jih prikazali s pomočjo različnih plesnih slogov, ki jih je zgodba o Srečku Usodi, kot rdeča nit obeh predstav, povezala v celoto.

sinsin 201511

 

Občinstvo je bilo nad videnim in prikazanim navdušeno, kar se je odrazilo tudi v gromkem aplavzu, ki so ga bili nastopajoči deležni ob koncu predstave.

sinsin 201522

 

Šinšinovci si bodo lahko zdaj, po uspešno izvedenih plesnih predstavah, privoščili zaslužene počitnice, vendar ne vsi, kajti nekateri njihovi člani, ki so nastopili tudi na sinočnjih predstavah, so se tekom plesne sezone uspeli kvalificirati na državno prvenstvo, ki bo v naslednjem tednu potekalo v Medvodah, kjer bodo vsi Šinšinovci držali pesti za mlade tekmovalce: Grego Goloba, Niko Marčec, Nino Stele in Lijo Zagoričnik (show dance), Zalo Kaker (show dance in modern), Dašo resnik (modern), malo formacijo street dance in show dance, Žano Drolc (hip hop), veliko formacijo show dance in street dance.

sinsin 2015168