Naslovnica / Trači in tračnice / Plesna parada in mlaj za predsednika Nejca

Plesna parada in mlaj za predsednika Nejca

Zaradi naravne katastrofe, ki se ji reče staranje, so bili kraji severno od županjenjivske Marije včeraj zvečer za nekaj deset minut odrezani od sveta, kajti na Kregarjevem, kjer je na cesti prostora komaj toliko, da se obrne dobro rejen maček, je sinoči, v čast predsednika PGD Kamniška Bistrica Nejca Koželja, ki danes praznuje svoj 30. rojstni dan, zrastel lep in velik mlaj, samo dogajanje pa so še posebej zabavno popestrile »njegove« plesoče gasilke.

Postavljanje mlajev ob praznikih, bodisi krajevnih, bodisi osebnih, je v naših krajih zabavna, vesela in lepa navada, tovrstnega »uržaha« za spontano veselje, pa tudi ne gre kar tako izpustiti iz rok. Če pa praznuje tako fejst fant, kot je Nejc Koželj, ki je obenem še predsednik lokalnega prostovoljnega gasilskega društva PGD Kamniška Bistrica, katerega članice in člani zagotovo sodijo med ene najbolj zagnanih in gospodarnih v naši občini, je pa veselje še toliko večje.

Veselje in heca sinoči na Kregarjevem zagotovo ni manjkalo. Tudi zaradi tega, ker trideseta še niso kaka posebej častitljiva starost, zaradi česar so Nejčevi prijatelji pri njegovem domu, češ, za ta leta bo to čisto v redu, sprva na hitrico postavili zgolj eno takšno, bolj zanikrno sušico, ki bi je še lubadar ne hotel dvakrat pogledati.

In ko je že kazalo, da bodo vse praznovanjske formalnosti opravljene zelo na hitro, se je izza ovinka prikazal traktor, na katerem se je bohotila lepa in košata smreka, ki se je kaj hitro prelevila v še lepši visok mlaj, ki bo, skupaj s tablama in gasilsko čelado, naslednji mesec delala družbo tudi Nejčevi sosedi, migajoči županjenjivski Mariji.

Sinoči pa ni migal zgolj kip Marije, kajti zabavnega programa, po zaslugi Nejčevih gasilk, ki niso zgolj članice A, ampak ena a članice, še zdavnaj ni bilo konec. Bistriške gasilke so svojemu predsedniku namreč prav dobro podkurile in voščile tudi z vročim pevsko-plesnim nastopom.

Še posebej v trenutku, ko so dekleta in žene, ki so obkrožile svojega predsednika, odvrgla čelade in se je, med smolastimi fanti in možmi, ki so postavljali mlaj, že vzbudilo iskrivo nagajivo upanje, da morebiti nameravajo odvreči še kaj…

Ampak vse je ostalo v mejah spodobnosti, vesela in velika množica zbranih, ki bi se je pri maši na navadno nedeljo zagotovo razveselil tudi stranjski župnik, pa je po nastopu nadaljevala z voščili dobrovoljnemu Nejcu, ki se je, z bogato pogostitvijo, več kot izkazal in spodobno oddolžil vsem, ki so mu prišli voščit.

Predsednik Nejc, vse najboljše in še na mnoga vesela in zdrava, pa tudi gasilska leta!