Naslovnica / Črna kronika / Plinski preplah na Bakovniku

Plinski preplah na Bakovniku

Stanovalce stanovanjskega bloka na Klavčičevi ulici v Kamniku je vznemiril in preplašil močan in dražeč vonj po, zaenkrat še neznanem, plinu, zaradi katerega so tri osebe potrebovale tudi zdravniško pomoč.

Nekaj pred polčetrto uro popoldan so bili kamniški gasilci obveščeni, da je v stanovanjskem bloku na Klavčičevi ulici moč zaznati močan in dražeč vonj po plinu.

Na poziv so se odzvali gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica, ki so prezračili stanovanjski blok, nato pa z detektorjem eksplozivnih plinov, od stanovanja do stanovanja, poskušali odkriti vzrok močnega vonja.

Z meritvami so ugotovili zgolj to, da smradu k sreči ne povzroča plin iz plinske napeljave, ampak da se mora vzrok za to najbrž skrivati kje drugje, vzroke pa bodo poskusili odkriti tudi s pomočjo policistov.

Kot je dejal eden izmed stanovalcev, ki je obvestil gasilce, je bil vonj dražeč in jemajoč sapo, najhujše, vendar k sreči zgolj kratkotrajne poslednice, pa so občutili ena izmed stanovalk in dva njena mlajša otroka, ki naj bi zaradi neznanega plina celo bruhali.

Vse tri so na kraju pregledali in oskrbeli reševalci NMP Kamnik, k sreči pa je šlo zgolj za trenutne učinke  neznanega plina, tako da nobena oseba ni utrpela poškodb ali potrebovala nadaljnje zdravniške pomoči in oskrbe.

Vzrokov in vira neznanega dražečega plina, ki se je k sreči, potem ko so gasilci blok prezračili, kmalu polegel, zaenkrat še niso uspeli odkriti, bi pa tovrsten dražeč vonj lahko povzročilo tudi, bodisi neprevidno mešanje različnih detergentov, bodisi vandalizem kakega bakovniškega tolovaja, ki je v hodniku stanovanjskega bloka morda sprostil solzilec.

Kljub precejšnjemu preplahu, se je vse skupaj končalo razmeroma srečno in brez večjih posledic.