Naslovnica / NOVICE / Po dolgem letu se je v naše kraje vrnila Izmenjevalnica oblačil

Po dolgem letu se je v naše kraje vrnila Izmenjevalnica oblačil

Izmenjevalnica oblačil, ki deluje na princip “prinesi – odnesi” oziroma “samo prinesi”, pa tudi “samo odnesi”,  je danes ponovno odprla svoja vrata in vabi vse, ki si želijo ne le novih kosov oblačil, temveč tudi prijetne družbe in skodelico kave.

 

Na skorajda čisto pravi tržnici, ki jo gradijo vsi, ki prinesejo oblačila pripravljena za svoj novi dom oz. nove lastnike, najdemo pravzaprav čisto vse – hlače, majice, obleke, spodnje perilo, čeveljce, torbe in nahrbtnike, pasove in še marsikaj drugega; kamniški prostovoljci in prostovoljci iz programa mobilnosti za mlade EVS in programa Erasmus+ so poskrbeli, da je izbira primerna letnemu času, kar pomeni da so lahka, udobna in primerna za vroče temperature, ki prihajajo.

Obiskovalci pravijo, da so nad Izmenjevalnico navdušeni, saj se z njeno pomočjo na nek način “znebijo” oblačil, ki jim pravzaprav le odvzemajo prostor, je pa potrebno poudariti, da so primerna oblačila tista, ki so oprana, celovita (brez strganin) in nasploh v takem stanju, da jih lahko druga oseba posvoji in jim ponudi nov dom za še nekaj let, namesto da jih lastniki zavržejo.

 

Vsi, ki ste trajnostno in ekološko naravnani, pa tudi tisti, ki bi si zgolj želeli kakšnega novega kosa oblačil ste vabljeni pred Kotlovnico, da si ogledate ponudbo danes do dvanajste ure, naslednja Izmenjevalnica pa bo najbrž po ustaljenem urniku spet naslednji mesec.