Naslovnica / Črna kronika / Po nočni prometni nesreči je med bežanjem padel prek škarpe

Po nočni prometni nesreči je med bežanjem padel prek škarpe

Po sinočnji prometni nesreči, do katere je v večernih urah prišlo na Lazah v Tuhinju, je stekla obsežna policijska akcija, saj je povzročitelj nesreče, skupaj s še eno osebo, s kraja pobegnil, v bližini prizorišča pa je bila najdena huje poškodovana oseba, ki se je najverjetneje poškodovala pri begu pred policisti.

Včeraj zvečer, nekaj po 22. uri je na Lazah v Tuhinju prišlo do prometne nesreče, v kateri je, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, voznik osebnega vozila znamke Audi, ki je vozil iz smeri Kamnika proti Kozjaku oz. Motniku, zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v vozilo voznice, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljala iz nasprotne smeri.

Ob prihodu policistov na kraj nesreče so le-ti tam našli le lažje poškodovano voznico osebnega vozila, medtem ko je povzročitelj prometne nesreče, skupaj z še eno osebo, pred tem pobegnil oz. peš zapustil prizorišče nesreče.

V bližini kraja prometne nesreče pa je bila najdena tudi težje poškodovana oseba, ki se je, bržkone pri begu s kraja dogodka, predvidoma poškodovala pri padcu v globino, kot smo uspeli izvedeti neuradno, pa naj bi omenjena oseba med begom padla na glavo prek precej visoke škarpe.

Ker je voznik s kraja nesreče pobegnil, v bližini pa je bila najdena tudi močno poškodovana oseba, je kmalu zatem na Lazah stekla obsežna policijska iskalna akcija, v kateri je sodelovalo več policijskih vozil ter tudi vodniki službenih policijskih psov.

Obe poškodovani osebi sta bili z reševalnim vozilom prepeljani na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, Policijska uprava Ljubljana pa zaenkrat še ni sporočila podrobnejših informacij o samem dogodku, saj trenutno še vedno poteka intenzivno preverjanih okoliščin nesreče in dogodkov, ki so ji sledili. Po vseh znanih dejstvih in okoliščinah nesreča, pa bodo policisti ustrezno ukrepali.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, razsvetlili kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik in delavcem avtovleke, nato pa poskrbeli še za čiščenje vozišča.

Zaradi prometne nesreče je bila regionalna cesta pri Lazah zaprta za ves promet do 2:15.