Naslovnica / Črna kronika / Po trčenju v škarpo je avto obrnilo na streho

Po trčenju v škarpo je avto obrnilo na streho

V prometni nesreči na Lokah v Tuhinju sta bili poškodovani voznica in sopotnica, ki sta se, po trčenju v škarpo, z vozilom prevrnili na streho.

Danes popoldan, nekaj po pol četrti, je na regionalni cesti Kamnik-Ločica prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Kamnika proti Ločici ter na Lokah v Tuhinju, v bližini Ledrarja, zletela s ceste ter se z vozilom prevrnila na streho.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so kraj nesreče zavarovali, stabilizirali vozilo in pomagali reševalcem NMP Kamnik, ki so, potem, ko sta bili iznešeni iz vozila, oskrbeli obe ponesrečenki ter ju prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana, gasilci pa so prevrnjeno vozilo potegnili iz jarka in ga postavili nazaj na kolesa.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ko je voznica, ki je vozila iz smeri Kamnika, v ovinku zapeljala levo izven vozišča, pri čemer je najprej trčila v količek, nato pa še v betonsko škarpo, zaradi česar se je vozilo obrnilo na streho.

Voznico in sopotnico so, po navedbah policistov, iz vozila rešili gasilci, obe poškodovanki, ki sta bili z reševalnim vozilom prepeljani v Ljubljano, pa naj bi, po do sedaj znanih podatkih, utrpeli lažje telesne poškodbe.

Po vseh ugotovljenih okoliščinah bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Foto: PGD Kamnik