Naslovnica / Črna kronika / Pobegli vozniki, vlom na smučišču in dve poškodovani osebi v Šmartnem
Simbolična fotografija.

Pobegli vozniki, vlom na smučišču in dve poškodovani osebi v Šmartnem

Očitno vročina precej močno vpliva tudi na voznike, saj so v minulem tednu kamniški policisti zabeležili vrsto pobegov s kraja nezgode. Nekateri vozniki so si žejo gasili s preveliko količino alkoholnih pijač, vročina pa je očitno v glavo udarila tudi vlomilcu, ki je vlomil v prostore smučišča Osovje. Sinoči je pri Šmartnem v Tuhinju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili poškodovani dve osebi.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 29. junija, do 5. julija 2015)

Pijan trčil v most
29. 6. 2015 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo v okolici Kamnika. Na kraju so ugotovili, da je voznik osebnega vozila trčil v most zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Z voznikom, ki je bil z reševalnim vozilom zaradi poškodb s kraja prometne nesreče odpeljan v KC Ljubljana, kjer so mu oskrbeli poškodbe. Zaradi suma da je vozil pod vplivom alkohola mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, kateri je pokazal da je vozil pod vplivom alkohola, 0,71 mg/l izdihanega zraka Zaradi kršitev je bil na Okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.

Zadel zadek in pobegnil
29. 6. 2015 – Policisti so na parkirišču na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo. Na kraju so ugotovili, da je neznani voznik neznanega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji z vozilom trčil v vozilo pred njim, katerega voznik je ustavil pred rdečo lučjo na semaforju. Po trčenju je povzročitelj s kraja odpeljal ne da bi lastniku posredoval podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo v primeru odkritja povzročitelja le temu izdali plačilni nalog.

Pijan za volanom
30.06.2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek s 41-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.24 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 41-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Poletni smučarski vlomilec
2. 7. 2015 – Policisti so obravnavali vlom na smučišču Osovje. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec prišel do objekta, nasilno vstopil v objekt in odtujil akumulatorja ter gorivo Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Motorist trčil in pobegnil
3. 7. 2015 – Policisti so v Šmarci obravnavali prometno nesrečo. Na kraju so ugotovili, da je voznik motornega kolesa zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo ter s kraja odpeljal ne da bi lastniku posredoval podatke. Policisti so z zbiranjem obvestil odkrili povzročitelja ter mu bodo izdali plačilni nalog.

Še en pobeg
3. 7. 2015 – Policisti so v Stranjah obravnavali prometno nesrečo. Na kraju so ugotovili, da je neznani voznik neznanega vozila trčil v parkirano vozilo ter s kraja odpeljal ne da bi lastniku posredoval podatke. Policisti so z zbiranjem obvestil odkrili povzročitelja ter mu bodo izdali plačilni nalog.

Nepreviden otrok
5. 7. 2015 – Policisti so v naselju Godič, obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen otrok. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo, saj je otrok nenadoma stopil na vozišče. Pri trčenju je bil otrok lažje poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana.

Nesreča v Šmartnem
5. 7. 2015 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Šmartnem. Na kraju so ugotovili, da je do trčenja prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti. V prometni nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani in s kraja odpeljani z reševalnim vozilom v KC Ljubljana. Povzročitelju je bil zaradi kršitve izdan plačilni nalog.