Naslovnica / Črna kronika / Pobezljani BMW je na kolesarski stezi zbil kolesarja

Pobezljani BMW je na kolesarski stezi zbil kolesarja

Kolesar, ki ga je v prometni nesreči na kolesarski stezi ob kamniški obvoznici zbil mlajši voznik osebnega vozila, je imel nemalo sreče, da ga »zbezljani« BMW ni stisnil ob kovinsko ograjo.

Danes zjutraj, nekaj po 7. uri, je nedaleč od Maistrovega mostu na kamniški obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar, ki ga je voznik zbil na kolesarski stezi.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je ob zeleni luči na semaforju sunkovito speljal z mesta, zaradi česar je izgubil nadzor nad vozilom.

Ob sunkovitem oz. naglem speljevanju je BMW namreč »pobezljal«, zaradi česar ga je zaneslo prek pločnika, kjer je mlajši voznik z vozilom na kolesarski stezi najprej bočno trčil v kolesarja, nato pa svojo jutranjo “kaskadersko točko” končal v kovinski ograji ob obvoznici.

Po besedah očividcev nesreče ni dosti manjkalo, da voznik kolesarja z avtom ni »zdruznil« ob kovinski ograji, ampak zgolj zbil, vseeno pa je bil kolesar, po navedbah policistov, v nesreči lažje poškodovan, zaradi česar je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom.

Poškodbe je utrpelo tudi kolesarjevo kolo, ki je še lep čas po nesreči žalostno, kot v nekakšen opomin voznikom, slonelo ob poškodovani kovinski ograji, sama nesreča pa je v Kamniku povzročila precejšen prometni zamašek.

Policisti bodo povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.