Naslovnica / ŠPORT / Pobuda za izgradnjo pokritega olimpijskega bazena v Kamniku

Pobuda za izgradnjo pokritega olimpijskega bazena v Kamniku

Pobudniki izgradnje pokritega olimpijskega bazena, ki so v svojih prizadevanjih, da bi v Kamniku zgradili pokrit olimpijski bazen, svoje argumente razgaljajo tudi na svoji spletni strani, ki so jo pripravljali že kar nekaj časa in na kateri nagovarjajo svoje sokrajane z besedami:

Spoštovani občani Kamnika in okolice!

Spoštovani občani Kamnika in okolice! Marsikomu je znano, da se v Kamniku že več kot 25 let pojavlja aktivna težnja po pokritem bazenu. Potrditev in željo po pokritem bazenu predstavniki vodnih športov vsakodnevno dobivamo od članov naših društev, staršev, učiteljev, občanov.

Vse več ljudi vidi bazen kot investicijo v korist zdravja nas ljudi, ne glede na starostno obdobje, kar potrjujejo tudi trendi drugod po svetu. Rekreativno plavanje je vse bolj priljubljeno, saj je to šport z najmanjšo možnostjo poškodb, prav tako deluje terapevtsko. V njem se najdejo starejši občani, za katere je tek prenaporen, kolesarjenje pa prenevarno. Tu je aktivna populacija, ki želi od življenja nekaj več. V zadnjih letih je največji porast odraslih tečajnikov plavanja, ki se želijo aktivno vključevati v vadbo plavanja, a pravih pogojev za takšno vadbo v Kamniku ni. Seveda so tu tudi šole in otroški vrtci s svojimi programi plavalnega opismenjevanja, tečaji plavanja za otroke in odrasle, klubski športi, vodna aerobika, vodna košarka, potapljanje…

Prepričani smo, da ima občina Kamnik eno najmočnejših baz rekreativnih športnikov med odraslimi občani in otroki. Glede na razvitost plavalnih športov – plavalnega, vaterpolskega in triatlonskega – je skorajda neverjetno dejstvo, da ustreznega vadbenega bazena v naši občini še ni in da se morajo kamniški predstavniki, ki dosegajo lepe rezultate v državnem in evropskem merilu, 9 mesecev v letu voziti na treninge na oddaljene lokacije v Ljubljano, Kranj in celo Radovljico oziroma v Terme Snovik in Cirius, kjer pa temperatura vode ne ustreza pogojem za trening plavanja. Približno 2 meseca otroci lahko trenirajo v odprtem letnem bazenu Pod skalco. Zaradi tega lahko občudujemo otroke, njihove starše ter člane, da sploh vztrajajo v vodnih športih. Zavedati se moramo, da vsak kilometer predstavlja dodatne stroške in čas ter omeji možnost dostopa.

V zadnjih treh letih je ta težnja še posebej izrazita in temu so prisluhnili tudi na občini, kjer so ustanovili sklad za izgradnjo le-tega. Da je to prioriteta, se strinjajo tudi vsi kamniški klubi, ki so združeni v Športno zvezo Kamnik, ki že tri leta poskuša spodbuditi konkretne dejavnosti za izgradnjo ustreznega kompleksa.

Ker bi radi zadevo pospešili, smo se kot civilna iniciativa odločili, da s pomočjo spletne strani vključimo širšo javnost in vas povprašamo za mnenja in želje. Nekatere znane ljudi, ki so na tak ali drugačen način povezani z vodnimi športi, smo že prosili za mnenja. Njihovi odgovori so nas pozitivno presenetili. O tem, da Kamnik potrebuje pokriti bazen, ne dvomi nihče izmed njih. Še več – prepričani smo v prednosti, ki jih takšen športni center lahko prinese vsem generacijam.

S spletno stranjo in pripadajočimi družbenimi omrežji želimo izvedeti tudi vaše mnenje o potrebi izgradnje pokritega bazenu v Kamniku. Veselimo se vašega mnenja.

Vsi mi smo Kamnik! 

Sandi Uršič – predsednik Plavalnega kluba Kamnik
Dare Homar – predsednik Vaterpolo kluba Kamnik
Miro Kregar – predsednik Triatlon kluba Trisport Kamnik.
Grega Zore – osebni trener
DamijanTkalec – pobudnik spletne strani www.kamnik-bazen.si

Spletna stran pobude za izgradnjo kamniškega olimpijskega bazena, na kateri je lahko podate tudi svoje mnenje, se nahaja na naslovu: www.kamnik-bazen.si

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve