Naslovnica / NOVICE / Počastitev občinskega praznika in podelitev priznanj Občine Kamnik

Počastitev občinskega praznika in podelitev priznanj Občine Kamnik

S podelitvijo priznanj Občine Kamnik, ki so bila podeljena na sinočnji slovesnosti v Domu kulture Kamnik, je praznovanje rojstnega dne Rudolfa Maistra, ki ga Kamničani že dvajset leto obeležujemo kot občinski praznik, doseglo svoj vrhunec, Kamnik pa se od sinoči ponaša tudi z novim častnim občanom, ki je postal Janez Majcenovič.

praznik_obcine_kamnik41

Sinočnje pestro slavnostno dogajanje se je začelo s položitvijo venca na rojstno hišo Rudolfa Maistra, kamor sta ga simbolno položila oba kamniška podžupana, ter se nadaljevalo s promenadnim koncertom Mestne godbe Kamnik na Glavnem trgu, ki je z glasbo pospremila spomin na vse žrtve v preddverju Občine Kamnik, kjer so predstavniki občine in različnih veteranskih in domoljubnih organizacij, v spremstvu praporščakov, položili lovorjev venec ob tamkajšnji spominski plošči.

praznik_obcine_kamnik731

Sledila je tradicionalna proslava pri spomeniku Rudolfa Maistra, ob katerem je delegacija predstavnikov občine, ministrica za kulturo ter predstavnikov veteranskih in domoljubnih organizacij simbolično položila cvetje. Prisotne sta nagovorila podžupan Igor Žavbi ter slavnostna govornica, ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je v govoru poudarila pomembnost in doprinos Rudolfa Maistra, na katerega smo Kamničani in Slovenci lahko upravičeno ponosni, spominu na velikega kamniškega rojaka in borca za severno mejo, pa so se s svojo prisotnostjo in nastopom poklonili tudi praporščaki, Častna enota slovenske vojske ter Policijski orkester.

Slovesnost s podelitvijo priznanj

Po proslavi ob spomeniku Rudolfa Maistra, se je slavnostno dogajanje preselilo v Dom kulture Kamnik, kjer se je, v nabito polni dvorani ter ob kulturnem programu, odvila osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj.

praznik_obcine_kamnik1411

praznik_obcine_kamnik1651Vse zbrane je v imenu odsotnega župana Občine Kamnik Marjana Šarca, ki še vedno okreva v bolnišnici, nagovoril slavnostni govornik, podžupan Igor Žavbi, ki je v svojem nagovoru prenesel pozdrave in čestitke odsotnega župana ter v nadaljevanju, moramo reči, da v zelo dobrem govoru, nanizal in poudaril vrsto uspehov ter tudi težav s katerimi se ponaša in srečuje Občina Kamnik, pri tem pa zaključil z besedami, da se Kamničani, tako kot Rudolf Maister, ne damo in vztrajamo na svoji poti ter se zahvalil vsem, ki si kakorkoli prizadevajo za napredek, razvoj in boljši jutri.

 

Sledila je podelitev priznanj občine, ki so jih prejeli:

Bronasto priznanje

 

praznik_obcine_kamnik1711Društvo Demos na Kamniškem za dosežke v prizadevanju za uveljavitev temeljnih civilizacijskih načel o dostojnem obeležju grobišč žrtev pomorov, ki jih je na območju občin Kamnik in Komenda zagrešila totalitarna oblast takoj po drugi svetovni vojni, za ohranjanje demokratičnih izročil koalicije Demos na Kamniškem ter za prispevek k narodni spravi na Kamniškem in Komendskem in

praznik_obcine_kamnik1831Janez Bratovž za prispevek pri promociji in prepoznavnosti občine Kamnik na gostinskem in turističnem področju, za zasluge pri projektu Okusi Kamnika in Trnič na vsako mizo, s čimer je velikoplaninski sir trnič umestil v vrhunsko kulinariko.

 Srebrno priznanje Občine Kamnik

 

praznik_obcine_kamnik2011Kulturno društvo Mešani pevski zbor Odmev Kamnik za 34-letni prispevek k bogatenju ter prepoznavnosti kamniške in slovenske zborovske kulture in izjemne uspehe na slovenskih ter mednarodnih glasbenih tekmovanjih in

praznik_obcine_kamnik2191Franc Poljanšek za dolgoletno sodelovanje pri razvoju in spodbujanju folklorne dejavnosti na Kamniškem.

 Zlato priznanje Občine Kamnik

 

praznik_obcine_kamnik2331

Anton Ftičar za več kot 30-letni prispevek h kakovostni ravni kulturnih prireditev na Kamniškem, zavzeto strokovno pomoč in zgledno ustvarjalno spodbudo ljubiteljskemu kulturnemu snovanju, izborno dopolnjevanje kulturne ponudbe z vrhunskimi umetniškimi dosežki domačih in tujih (po)ustvarjalcev, ohranjanje spomina na znamenite osebnosti s Kamniškega ter avtorski doprinos k oblikovanju in širši prepoznavnosti kulturne podobe kamniške občine.

 Naziv častni občan Občine Kamnik

 

praznik_obcine_kamnik2761

Janez Majcenovič za življenjsko delo na področju naravoslovnih strok in pomenljive prispevke, ki jih je ob poklicnih zadolžitvah vseskozi dopolnjeval z govorico glasbe in v spremstvu vrednot najširših duhovnih razsežnosti, s čimer je bogatil Kamnik in obenem prispeval ugleden delež k njegovi širši prepoznavi in uveljavitvi.

obcinski_praznik_nagrajenci1

V kulturnem programu osrednje slovesnosti v počastitev kamniškega občinskega praznika so sodelovali Mestna godba Kamnik, Prvo slovensko pevsko društvo Lira Kamnik, recitatorja Rok Kunaver in Gašper Jarnij ter povezovalka Alenka Resman Langus.

Slovesnost se je končala ob sproščenem druženju ob pogostitvi, ki so jo pripravile članice Društva podeželskih žena Kamnik-Komenda.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve