Naslovnica / ŠPORT / Podeljena priznanja najboljšim tekačem pokala Občine Kamnik v letu 2015

Podeljena priznanja najboljšim tekačem pokala Občine Kamnik v letu 2015

Z včerajšnjo podelitvijo medalj in priznanj najboljšim tekačem in tekačicam ter organizatorjem šestih tekaških prireditev, ki tvorijo Tekaški pokal Občine Kamnik, se je tudi uradno zaključila kamniška lanska tekaška sezona, medtem ko je nova domala že pred vrati.

Tekaški pokal Občine Kamnik v letu 2015, ki je lani potekal že tretje leto zapored, sestavlja 6 tekem, ki jih preko cele tekaške sezone organizirajo različni organizatorji in društva, v lanskem letu pa so uspešno izvedli in pripravili: 20. gorski tek k Sv. Primožu, 27. mekinjski kros, 17. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino-Svetovni pokal, 10. češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica, 7. Veronikin tek in 15. Miklavžev tek.

tekaski pokal ok 2015

Pokal je obsegal 12 različnih starostnih kategorij, sistem točkovanja in vrednotenja rezultatov, pa je je določen po posebnem ključu, ki je enak za vse kategorije. Za končno skupno razvrstitev v pokalu je moral tekmovalec imeti uvrstitve vsaj na treh tekmah. V primeru več uvrstitev s točkami se šteje najboljših pet uvrstitev, če pa dva tekmovalca dosežeta enako število točk, pa je višje uvrščen tekmovalec, ki ima več boljših uvrstitev.

tekaski pokal ok 2015 3

Na slovesni podelitvi, ki jo je vodila Mira Papež, potekala pa je v organizaciji Kluba gorskih tekačev Papež sinoči potekala v avli Osnovne šole Stranje, so prisotne pozdravili: Dušan Papež, v imenu organizatorjev zaključne prireditve, predsednik Športne zveze Kamnik Brane Golubovič in podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, ki so poleg ostalih podeljevalcev priznanj, pomagali podeliti tudi medalje v posameznih kategorijah.

Najboljšim tekačem in tekačicam po posameznih kategorijah so bile podeljene medalje, udeleženci vseh šestih tekov, pa so prejeli tudi posebno nagrado, žal, pa se vsi prejemniki medalj sinočnje podelitve, iz različnih razlogov oz. zaradi drugih obveznosti, niso mogli udeležiti.

Medalje 3. Tekaškega pokala Občine Kamnik so prejeli:

Mlajše deklice

tekaski pokal ok 2015 8

 1. VIRIANT Maša – KGT PAPEŽ
 2. DOLINŠEK Viktorija – KGT PAPEŽ
 3. POLIČNIK Lana – KGT PAPEŽ

Mlajši dečki

tekaski pokal ok 2015 7

 1. POLJANŠEK Izak – KGT PAPEŽ
 2. KRIŽNAR Maj – KGT PAPEŽ
 3. JERAS Jakob – KGT PAPEŽ

Deklice

tekaski pokal ok 2015 10

 1. DOBOVŠEK Hana – KGT PAPEŽ
 2. URŠIČ Tjaša – KGT PAPEŽ
 3. POLJANŠEK Jona – OŠ FA

Dečki

tekaski pokal ok 2015 9

 1. PODBREGAR Rok – KGT PAPEŽ
 2. PODBREGAR Miha – KGT PAPEŽ
 3. PRELOVŠEK Aleš – KGT PAPEŽ

Starejši dečki

tekaski pokal ok 2015 11

 1. ORAŽEM Miha KGT PAPEŽ
 2. URŠIČ Nejc KGT PAPEŽ
 3. SUŠNIK Rok KGT PAPEŽ

Mladinke

tekaski pokal ok 2015 14

 1. Orehek Karmen – KGT PAPEŽ

Mladinci

tekaski pokal ok 2015 12

 1. BOŽIČ Aljaž – KGT PAPEŽ
 2. MEKIŠ Marino – KGT PAPEŽ

Članice

tekaski pokal ok 2015 16

 1. PEPERKO Maja – TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA
 2. KLANČNIK Karmen – ŠD NAKLO
 3. KOSMATIN Katja – AK DOMŽALE

Člani

tekaski pokal ok 2015 15

 1. BREGAR Gašper – KGT PAPEŽ
 2. SITAR Denis – ŠKD MEKINJE
 3. STRNAD Simon – ŠD NANOS PODNANOS

Veteranke

tekaski pokal ok 2015 19

 1. VAVPETIČ Darja – Mici je zakon
 2. MILIĆ Marinka – Brez kluba
 3. SLAPAR Slavka – Klub Komenda

Veterani

tekaski pokal ok 2015 17

 1. KVEDER Lado – ŠKD MEKINJE
 2. GALIN Bojan – ŠKD MEKINJE
 3. KLEMENC Tone – KGT PAPEŽ

Podrobnejše rezultate 3. Tekaškega pokala Občine Kamnik lahko najdete na portalu Prijavim.se oz. na povezavi: http://prijavim.se/results/score/1/690/8/90/458/

Razen medalj najboljšim tekmovalkam in tekmovalcem 3. Tekaškega pokala Občine Kamnik, pa so bila posebna priznanja, ki jih je prejemnikom podelil podžupan Matej Slapar, podeljena tudi predstavnikom organizatorjev vseh šestih tekov, ki tvorijo kamniški občinski tekaški pokal ter predstavnik portala Prijavim.se.

tekaski pokal ok 2015 23

Priznanja so prejeli: Ivan Urh (20. gorski tek k Sv. Primožu), Lado Kveder (27. mekinjski kros), Mira in Dušan Papež (17. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino-Svetovni pokal), Rajko Jeglič (10. češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica), Franci Kramar (7. Veronikin tek), Tomo Petek (15. Miklavžev tek) ter Frane Kranjec, skrbnik portala Prijavim.se, ki je skrbel tudi za prijave na nekaterih tekih, za uvrstitve v končnem seštevku za Pokal, za fotografije in članke , obenem pa pripravil zanimive statistike.

Posebna priznanja oz. praktične nagrade, ki jih je, kot organizator ekstremnega teka na Grintovec in organizator zaključne prireditve priskrbel in podelil Dušan Papež, pa so prejeli tudi udeleženci in udeleženke vseh 6 tekov.

Kar 8 izmed njih jih prihaja iz vrst KGT Papež, ki je tudi najuspešnejši klub Tekaškega pokala Občine Kamnik 2015, na šestih tekmah, pa je teklo kar 81 njihovih tekačev.

tekaski pokal ok 2015 22

Udeleženci vseh šestih tekem Tekaškega pokala Občine Kamnik so:

 • Izak Poljanšek – KGT Papež ( tudi zmagovalec Pokala Slovenije, državni prvak, tekmovalec kar 5 prvimi mesti)
 • Jakob Jeras – KGT Papež
 • Maša Viriant (tudi zmagovalka Pokala Slovenije, državna prvakinja, kar 5 prvih mesta )-KGT Papež
 • Viktorija Dolinšek (KGT Papež)
 • Miha Podbregar ( 2. v tekaškem pokalu, 5. v Pokalu Slovenije, državni prvak)
 • Marino Mekiš
 • Lado Kveder ( tekmovalec s 4 zmagami v tekaškem pokalu,)-škd Mekinje
 • Bojan Galin (drugouvrščeni v tekaškem pokalu)-škd Mekinje
 • Darja Vavpetič – MICI je zakon (kar 4 prva mesta v tekaškem pokalu in zmagovalka med veterankami)
 • Rok   Podbregar in Hana Dobovšek ( oba KGT Papež)

Vsem tekačem iskreno priznanje za dosežene rezultate.

Tekaški pokal Občine Kamnik tudi v letu 2016

Na tekaškem pokalu Občine Kamnik je v letu 2015 teklo preko 1361 tekačev in tekačic iz različnih krajev Slovenije ter tudi sveta, kar kaže na to, da se, tako tekaška tekmovanj, kot tudi kamniški tekaški pokal vse bolj uveljavljajo.

Tekaški pokal Občine Kamnik bo potekal tudi v letu 2016, se pa obeta nekaj novosti, saj so se v januarju 2016 sestali organizatorji tekem v letošnjem letu in dopolnili Pravilnik Tekaškega pokala, ki bo odslej obsegal, ne le 12, temveč 14 kategorij, kar utegne kamniški tekaški pokal še dodatno popestriti, spremembe pa se nanašajo na novi kategoriji med člani in veterani, kjer je prihajalo do prevelikega razpona v letih in posledično tudi prevelikega števila udeležencev v kategoriji.