Naslovnica / NOVICE / Podgorje je še čistejše

Podgorje je še čistejše

V številnih krajih širom občine so danes potekale čistilne akcije, med prvimi, ki so svoj kraj uspešno počistili, pa so bili tudi krajani Podgorja.

Zjutraj se je pri Kulturnem domu v Podgorju zbralo kar lepo število, 24 krajanov, ki so se, na čelu s predsednikom KS Pogorje Grego Cvirnom, odzvali vabilu na čistilno akcijo. Dobra udeležba je vsekakor razveseljiv podatek, ki kaže, da je Podgorcev, ki jim ni vseeno za podobo njihovega kraja vedno več, saj se število udeležencev na čistilni akciji, pa tudi drugih dejavnostih in aktivnostih tamkajšnje krajevne skupnosti, iz leta v leto povečuje.

Nasploh Podgorci za svoj kraj oz. krajevno skupnost, pod sloganom »V slogi je moč«, kar dobro skrbijo, saj udeleženci čistilne akcije v sami vasi niso našli prav veliko odvrženih smeti, žal pa so na precej drugačno podobo naleteli ob glavni cesti Kamnik – Moste, ob kateri so nabrali kar nekaj zajetnih vreč smeti, ki jih iz avtomobilov odmetavajo nevestni in nekulturni vozniki oz. njihovi sopotniki.

cistilna podgorje 1

Kljub temu so Podgorci uspeli svoj domači kraj počistiti že v dobrih dveh urah, nato pa so se, zadovoljni po dobro opravljenem delu, ob pošteno zasluženi malici in okrepčilu, še nekoliko poveselili v njihovem kulturnem domu.