Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Z všečki podprimo projektno raziskovalno nalogo kamniških dijakov “Stop smogu, z naravo v slogu!”

Z všečki podprimo projektno raziskovalno nalogo kamniških dijakov “Stop smogu, z naravo v slogu!”

Skupina dijakov 4. letnika Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ki jo sestavljajo Luka Štruklec, Žan Potočnik in Sadije Ajazaj, je pod mentorskim vodstvom prof. Valerije Vilfan in prof. Milana Mandeljca, izdelala zanimivo projektno-raziskovalno nalogo z naslovom »STOP SMOGU, Z NARAVO V SLOGU!«, s katero sodelujejo tudi na festivalu »Več znanja za več turizma«, katerega tema je letos »Zeleni turizem«.

Lahko bi rekli, da gre že kar za izkušeno skupino mladih raziskovalcev, ki se je na festivalu »Več znanja za več turizma«, s turistično obarvano računalniško igrico »Skrivnost Veronike z Malega gradu«, uspešno predstavila že lani, ko so bili za nalogo nagrajeni tudi s srebrnim priznanjem.

Predstavitev lanske naloge na sejmu  Alpe-Adria: Turizem in prosti čas

Predstavitev lanske naloge na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas

stopsmogu2V letošnji projektno-raziskovalni nalogi, ki so jo naslovili »STOP SMOGU, Z NARAVO V SLOGU!« se skupina loteva ekološke oz. prometne problematike Kamnika, ki ga je nekdanja industrija v preteklosti sicer precej degradirala ter tudi onesnažila, po drugi strani pa mu s propadom nudi možnost razvoja zelenega turizma.

V svoji projektno-raziskovalni nalogi, ki si jo lahko v celoti ogledate s klikom na povezavo: »STOP SMOGU, Z NARAVO V SLOGU!« , kamniški dijaki predstavljajo svoje videnje ekološko-prometne problematike Kamnika, pri tem pa podajajo tudi zanimive rešitve, ki jih je kamniški župan Marjan Šarec označil za inovativne in futuristične.

turisticna zvezaSvojo projektno raziskovalno nalogo so kamniški dijaki opremili tudi s predstavitvenim videospotom, k čim boljši uvrstitvi projektne naloge dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, pa lahko pripomoremo tudi Kamničani in Kamničanke, če na strani Turistične zveze Slovenije – http://www.turisticna-zveza.si/projekt.php?id=12&leto=vsi , njihovemu videospotu, ki se nahaja pod zaporedno številko 3, namenimo čim več všečkov.