Naslovnica / ŠPORT / Področno šolsko tekmovanje v namiznem tenisu 2020

Področno šolsko tekmovanje v namiznem tenisu 2020

Lepe uspehe so dosegli kamniški igralci namiznega tenisa na šolskem področnem tekmovanju, odigranem v OŠ Dragomelj v torek, 25.2.2020. Nastopili so le najboljši iz občinskih prvenstev iz občin: Domžale, Mengeš, Komenda, Trzin, Vodice, Medvode in iz Kamnika.

V ekipnem delu je presenetljivo toda zasluženo zmagala OŠ Šmartno pred OŠ Marije Vere. V posameznem delu tekmovanja v kategoriji učenk do 5. razreda je blestela Ajda Strniša iz OŠ Toma Brejca. Osvojila je srebrno kolajno za drugo mesto. Navdušili so igralci iz OŠ Frana Albrehta. Jaka Rutar je zmagal v kategoriji učencev do 5. razreda, Tim Berk Skok je bil drugi.

V kategoriji učencev od 6. do 9. razreda je Lenart Torkar osvojil srebrno kolajno. V absolutni kategoriji je Jan Šobar dosegel tretje mesto. Absolutna kategorija je najmočnejša. V njej nastopajo kategorizirani igralci, ki so uvrščeni na jakostno lestvico Namiznoteniške zveze Slovenije. Zmagovalec absolutne kategorije na področnem tekmovanju v Dragomlju je postal Luka Jokič iz OŠ Marije Vere.

Prva dva iz vseh kategorij sta uvrščena na državno šolsko tekmovanje. O dosežkih kamniških igralcev na državnem tekmovanju vas bomo sproti obveščali. Želimo jim še naprej veliko zmag in kolajn.

Zapisal: Željko Đurić